Българското правителство взима всички необходими мерки във връзка с информациите,

...
Българското правителство взима всички необходими мерки във връзка с информациите,
Коментари Харесай

Кабинетът призова да се следи за морски мини в Черно море, отнесени от буря в Одеса

Българското държавно управление взима всички нужни ограничения по отношение на информациите, че прочут брой морски мини, сложени на плажа в Одеса, са били отнесени от стихия и плуват в Черно море, представлявайки опасност за плавателните съдове, оповестяват от държавната пресслужба.

Ще бъдат непрекъснато следени морските ни граници , както и курсовете на всички съдове в екваторията на Черно море. Областните шефове, дружно с органите на министерство на защитата, ще са в подготвеност да провеждат предпазни интервенции, в случай че това се наложи.

Умолява се популацията в областите Добрич, Варна и Бургас да проявят зоркост.

При констатирането на подозрителни сферични обекти във водата или на брега, жителите се умоляват да алармират на телефон 112.

Вчера съветският Черноморски флот популяризира предизвестие за заплахата, която съставляват тези мини.

" След началото на съветската специфична военна интервенция (на 24 февруари) украинските военноморски сили сложиха минни заграждения на подстъпите към пристанища Одеса, Очаков, Черноморск и Южни. Бурите към този момент провокират скъсвания на кабелите, с които мините са прикрепени към котвите си ", съобщи в официално съобщение съветската Федерална работа за сигурност (ФСС), съгласно която мините са остарели, създадени " през първата половина на 20-и век ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР