Българското правителство сведе до нулавъзможността за работа на руската дипломатическа

...
Българското правителство сведе до нулавъзможността за работа на руската дипломатическа
Коментари Харесай

Захарова за посолството у нас: Българското правителство сведе до нула функционирането му

Българското държавно управление сведе до нула опцията за работа на съветската дипломатическа задача в София.  Това заяви представителят на съветското външно министерство Мария Захарова по телевизионния канал " Россия-1 " в неделя.

Сведоха до най-малко, а може би даже до нула , естественото действие на дипломатическата задача, въпреки всичко тя би трябвало да действа някак си “, сподели Захарова по ефирната стратегия " Неделна вечер с Владимир Соловьов " на съветската телевизия.
 БГНЕС

Захарова означи, че не всички дипломати са оповестени за личност нон грата , само че това е станало с съвсем целият механически личен състав. 

„ Тоест те изгониха, както споделиха за това, голям брой механически чиновници. Нанесен е удар от страна, която прави невероятно софтуерното, техническото обезпечаване на работата на дипломатическото ведомство “, посочи тя.
 БГНЕС
Според формалния представител на Министерство на външните работи на Руската федерация, по отношение на дейностите на България, се е обострил въпросът за отбраната и обезпечаването на сигурността на съветската дипломатическа задача в София. 

„ Но мога да кажа, че мисля, че ще разясняваме в близко бъдеще, въз основа на настоящата обстановка по-подробно “, заключи Захарова.
 Българска телеграфна агенция
На 28 юни министър председателят в оставка Кирил Петков заяви, че България експулсира 70 съветски дипломати и дипломатически чиновници.

В неделя дипломатите бяха извозени с автобуси  и при засилени ограничения за сигурност до " Летище София ", след което с два самолета, обезпечени от Руската Федерация, заминаха за родината си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР