Българското правителство ще се съобрази с решението на Народното събрание

...
Българското правителство ще се съобрази с решението на Народното събрание
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Правителството ще се съобрази с решението на Народното събрание за военната помощ за Украйна

Българското държавно управление ще се съобрази с решението на Народното събрание дали да бъде изпратена военнотехническа помощ на Украйна - това заяви пред bTV Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера Кирил Петков.

" То би трябвало да бъде взето с отговорност към възприятието на защитеност на българския народ, " добави още тя, като удостовери, че проекторешение към този момент е импортирано, само че не тъкмо по кое време ще бъде гласувано то.

По-рано денем заместник-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов от " Демократична България ", която разгласи в декларация тази седмица, че стартира съвещания по тематиката,:  " Разговаряли сме с " Продължаваме промяната ", с " ИТН ", с Българска социалистическа партия. Наясно сме с това, че Българска социалистическа партия няма да поддържат това решение, разбираме тяхната позиция. " Той изрази убеденост, че решението ще бъде признато.

Бориславова разяснява и огромния брой съветски дипломати, които са оповестени за " личност нон грата " у нас през последния месец. Като причина за дейностите на МнВР тя уточни " доказани данни, по които дълго време не се е реагирало ", че въпросните персони са работили срещу българския интерес и с част от тях е обвързвана " съответна адженда да се дестабилизират връзките на България с нейните западни съседи, в това число Република Северна Македония ". 

" Има съветски интерес за това България и Македония да нямат добросъседство, да няма съгласие сред народите, " установи тя. 

Говорителят на държавното управление зае ясна позиция, когато бе издигнат въпросът за двете кандидатури за шеф на Българска народна банка, излъчени от обединението - Любомир Каримански от " ИТН " и Андрей Гюров от " Продължаваме промяната ":

" Господин Гюров - за нас това е претендент с безупречна известност, който няма съмнителни петна в биографията си, който не е работил в банкови институции с ниски резултати на стрес тестванията си. Имам цялостното увещание, че в случай че подобен претендент застане отпред на Българска народна банка, ще има смелостта и уменията да организира банкова регулация, от каквато България има потребност, " сподели тя.

" Ако има различен резултат, това ще внесе съществени подозрения върху желанието за надзор в банковата сфера. "  

Бориславова заяви за " потресаващите констатации ", направени по време на инспекцията на премиера Кирил Петков на фитосанитарния надзор на " Капитан Андреево ". Тя уточни, че в лабораторията " в никакъв случай не е стъпвало животно, а инспекциите при вноса на храните се вършат чисто официално, в случай че въобще се вършат. " Допускат се артикули, които подбиват цените на родните производители, добави още началника на кабинета на министър-председателя.

За контрола на пункта дават отговор частни компании, които получават огромна част от приходите, а на въпрос за какво се следва този модел, тя отговори: " Аз запитвам същото. Нямам отговор - споделят ни, че по този начин е било години наред. "  
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР