Българското правителство години наред отделя милиарди за здравеопазване - над

...
Българското правителство години наред отделя милиарди за здравеопазване - над
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Българското правителство отделя над 8% от БВП за здравеопазване

Българското държавно управление години наред отделя милиарди за опазване на здравето - над 8 % от Брутния вътрешен артикул /БВП/. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на 29-ия конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия. Темата на форума е "Последните достижения в сърдечно-съдовата и гръдна хирургия - подготовка за бъдещето ".

Бойко Борисов означи, че държавното управление влага доста и в обучение, квалификации, стипендии на млади учени, както и в сграден фонд и съоръжение. "Няма нещо, което да е излязло по света в здравната техника, и в България да го няма ", посочи Бойко Борисов. По думите му хубавото е, че това съоръжение се ръководи от доста добре квалифицираните български хирурзи и техните екипи.

"Благодарение на вашия професионализъм освен, че оцеляват хората в този заплашителен камшик от тези болести, само че оптимално бързо ги връщате в тяхната фамилна среда, а и на работа, което е извънредно значимо, с цел да продължаваме да държим високия растеж на Брутния вътрешен артикул, който създава България ", съобщи Бойко Борисов.

Според премиера фактът, че през вчерашния ден е почнал Десетият юбилеен интернационален медицински конгрес на Югоизточноевропейския медицински конгрес в София, който е събрал десетки страни, а проф.Начев ще оглави от идната година Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия, е голямо самопризнание за българската медицина. Бойко Борисов поздрави участниците от над 40 страни на днешния конгрес и им пожела триумф.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР