Българското посолство в Лондон е съдействало на група български граждани

...
Българското посолство в Лондон е съдействало на група български граждани
Коментари Харесай

Посолството ни в Лондон помогна на група българи да се приберат от Единбург |

Българското посолство в Лондон е съдействало на група български жители да се приберат в страната на 27 декември, откакто не са били допуснати да се качат на полет от Единбург до София, оповестиха от Министерство на външните работи. 

От консулската работа към посолството са се свързали с самолетната компания и са прецизирали недоразумението. 

В Шотландия важат същите правила за пътешестване като във Англия. Те са оповестени на уеб страницата на българското посолство в Лондон. 

Към момента пристигащи в България от Обединеното кралство и Северна Ирландия се слагат под 10-дневна карантина. За идващите с въздушен превоз е предвиден бърз антигенен тест за COVID-19. При негативен резултат от теста се издава наставление от шефа на съответната районна здравна ревизия или оправомощен от него заместник-директор за слагане под карантина за период от 10 дни, а при позитивен резултат – наставление за слагане под задължителна 14-дневна карантина.

Пристигащите жители в Англия от страни, които не са част от така наречен „ коридори за пътешестване “, измежду които е и България, могат да си създадат тест за COVID-19 след петия ден от самоизолирането си. При негативен резултат жителите могат да бъдат освободени от наложителната 10-дневна карантина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР