Българското национално радио (БНР) раздаде годишните си награди Сирак Скитник

...
Българското национално радио (БНР) раздаде годишните си награди Сирак Скитник
Коментари Харесай

Георги Любенов е награден за творческа смелост, новаторство и плурализъм от шефа на БНР

Българското национално радио (БНР) раздаде годишните си награди " Сирак Скитник " за принос в развиването на публичното радио. Един от огромните спечелили на вечерта се оказа телевизионният водещ Георги Любенов, а в церемонията се включиха и политици – вицепрезидентът Илияна Йотова и депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Любенов е отличен с премия за " Професионализъм в ефира ", която му се присъжда за " проявена креативна храброст, нововъведение, плурализъм, колегиалност, партньорство, приемливост и за основаване на по-добра медийна среда ", излиза наяве от известие на радиото.

Всъщност телевизионният водещ е един от единствено двама номинирани в категорията си. Другата номинация е за предаването " Малки истории " на Българска национална телевизия. Любенов е препоръчан за премията от две дирекции в районната радиостанция (РРС) в Кърджали - дирекция " Дигитални стратегии " и " Музикална продукция и сформира ", само че по този начин и не са посочени претекстовете им за това.

Наградата му беше връчена персонално от генералния шеф на БНР Милен Митев. Водещият от Българска национална телевизия в действителност е и първият ѝ притежател, защото категорията е оповестена тази година. С нея публичното радио отличава предаване или публицист от друга ефирна електронна медия.

Изборът е изработен от Обществения съвет на БНР, който присъжда оценките.

Годишната премия на БНР " Сирак Скитник " е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развиването на Българското национално радио като социална медия. Тя се дефинира от Обществения съвет на БНР. Призът носи името на първия шеф на Радио София - Сирак Скитник, надарен художник, критик, стихотворец, театрал, държавник, излиза наяве от информация на БНР.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР