Българското Министерство на външните работи е привикало на среща временно

...
Българското Министерство на външните работи е привикало на среща временно
Коментари Харесай

МВнР привика на среща временно управляващия Посолството на Русия

Българското Министерство на външните работи е привикало на среща краткотрайно ръководещия Посолството на Русия у нас. Това излиза наяве от известие на дипломатическата мисия във Фейсбук. Поводът за беседата била гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални.
Всичко по тематиката: Смъртта на Алексей Навални 67
От Руското посолство у нас обобщиха срещата по този начин:

„ На 23 февруари краткотрайно ръководещ Посолството на Русия в България беше поканен на диалог в Министерство на външните работи на България. По време на срещата българската страна изрази упования по отношение на изясняване на аргументите за гибелта на А. Навални, а също по този начин показа някои тенденциозни оценки за политическата обстановка в Русия във формата на към този момент познатите западни клишета.

От своя страна подчертахме, че обстановката към А. Навални е извънредно вътрешен въпрос на Русия и всевъзможни опити за оказване на напън върху управляващите на страната не са нищо повече от интервенция във вътрешните работи. Акцентирахме, че преди да се вършат изказвания по този въпрос, е належащо да се изчакат резултатите от следствието, което се прави от способените органи в цялостно сходство със законодателството на Руската Федерация ”.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР