Парижката полиция разпръсна протестиращите днес срещу войната в Газа в

...
Парижката полиция разпръсна протестиращите днес срещу войната в Газа в
Коментари Харесай

Парижката полиция разпръсна протестиращите пред Сорбоната срещу войната в Газа

Парижката полиция разпръсна протестиращите през днешния ден против войната в Газа в двора на Сорбоната, споделиха студенти, представени от Ройтерс.

Демонстрацията се състоя три дни след митингите в Парижкия институт за политически проучвания, последващи образеца на множеството демонстрации в американски университети за преустановяване на спора.

" Разпънахме палатки по образеца на няколко университета в Съединени американски щати. Правим всичко допустимо, с цел да дадем публичност на протичащото се в Палестина, на продължаващия геноцид в Газа ", сподели Луи Мазие, студент в Сорбоната. " След това нахлуха служители на реда, отстраниха палатките, хванаха студенти за яката и ги влачеха земята, това не е добре. Много сме шокирани “, добави той.

Френската телевизия Бе Еф Ем излъчи фрагменти, на които се вижда по какъв начин полицията принуждава няколко студенти да изоставен мястото.

Полицейски източник удостовери, че органите на реда са се намесили, с цел да разчистят двора на Сорбоната.

" Тази акция, която продължи няколко минути, протече спокойно и без произшествия “, сподели източникът, който отхвърли да отговори на въпроси за метода, по който са били изведени студентите.

По време на мирните митинги през днешния ден университетът затвори порти. Студентите скандираха " Свобода за Палестина “ и настояха просветителната институция да осъди дейностите на Израел.

Израелската обсада на линията Газа продължава, като от началото на войната са били убити минимум 34 488 палестинци, оповестиха следените от " Хамас " здравни управляващи в палестинската територия.

Тези данни не са доказани по самостоятелен път.

Действията на Израел са в отговор на офанзивата в южната част на страната на 7 октомври, при която, по израелски данни, палестинската формация " Хамас " е умъртвила към 1200 души и е взела 253 заложници.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР