Федералната прокуратура на Германия изрази убеденост, че създаването на военно

...
Федералната прокуратура на Германия изрази убеденост, че създаването на военно
Коментари Харесай

Прокурор: Германската крайнодясна групировка Граждани на Райха е била доста напреднала в създаването на свои военни части

" Федералната прокуратура на Германия изрази увереност, че основаването на военно проведени подразделения на крайнодясната формация " Гражданите на Райха " (Reichsburger), ръководена от немския благородник принц Хайнрих XIII Ройс, в известна степен е било много напреднало ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В два от случаите така наречен сдружения за национална сигурност е можело да стартират да работят независимо, съобщи представител на обвиняването при прочитането на обвинителния акт.

Деветима членове на групата са изправени пред обвинявания в тероризъм и държавна измяна в процеса, който стартира през днешния ден.

Заподозрените членове на придвижването " Гражданите на Райха " (Reichsburger) - група, която отхвърля легитимността на актуалната немска страна, са упрекнати в участие в терористична организация и " подготовка на предателско начинание ".

Срещу един от тях е повдигнато в допълнение обвиняване в опит за ликвидиране.

В рамките на една военна рота (около 100 души) към този момент са посочени хората, виновни за набирането на спомагателен личен състав, се споделя в обвинителния акт.

Прокурорът съобщи, че са били регистрирани и разнообразни дейности за основаване на спомагателни сдружения за национална сигурност. Според обвинителния акт сдруженията е трябвало да правят политически " чистки " в зоната си на отговорност след вероятно завладяване от групата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР