Българското Черноморие остава предпочитана дестинация за лятна почивка за гражданите

...
Българското Черноморие остава предпочитана дестинация за лятна почивка за гражданите
Коментари Харесай

Половин България е почивала на Черноморието, 17% са отишли в чужбина

Българското Черноморие остава желана дестинация за лятна отмора за жителите на страната и през това лято. Вече над 1,3 млн. пълнолетни българи са почивали на морето ни, а още на половин милион очевидно им следва да го посетят.
Това демонстрират данните от експресен телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл “, извършен измежду 800 пълнолетни българи в цялата страна – предоставен, финансиран и извършен от „ Галъп интернешънъл “ посредством панелна методика, която разрешава национална представителност на данните.
В сондажа 37% декларират, че са били на лятна отмора – това значи към 2 милиона души. А 68% от тях настояват, че са избрали българското Черноморие, което е над 1,3 млн. души. Ако в сметката се прибавят и децата, то това значи, че близо половината от популацията на страната ни е било или ще бъде на нашето Черноморие през този сезон. С максимален дял са младите до 30-годишна възраст и жителите на София.
Това значи също, че по отношение на упования брой туристи през летния сезон, повече от половината са наши сънародници. В България българският екскурзиант остава преобладаващ.

В чужбина през това лято към сегашния миг са почивали към 350 000 българи. Интересно за отбелязване в данните е, че още близо толкоз занапред ще отидат на отмора отвън страната - явно по-евтините условия за началото на есента са изключително привлекателни, а също по този начин пожеланият по-прохладен климат през ранната есен евентуално оказва въздействие.
Други 700 000 пълнолетни българи са почивали или им следва да почиват на други места в страната отвън Черноморието.
Като цяло над 60% от българите са почивали или ще почиват отвън мястото, където живеят, през това лято. Числото се получава от сумирането на дяловете на тези, които към този момент са почивали и тези, които настояват, че ще почиват.
Дейността на Министерството на туризма се утвърждава от малко над 50% от пълноленитне жители, а близо една трета са по-скоро сериозно настроени. Същевременно контролът по плажовете от страна на министерството среща поддръжката на над 80% от интервюираните.
В голямото си болшинство българските жители желаят съблюдаване на разпоредбите по Черноморието и в курортите и поддържане на реда от страна на държавните и общинските органи.
Изключение, само че единствено до известна степен, в това отношение са младежите до 30-годишна възраст, само че даже и измежду тази възрастова група като цяло доминира поддръжката за повече ред в туризма у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР