Българско момиче, отделено от майка си и от семейството си

...
Българско момиче, отделено от майка си и от семейството си
Коментари Харесай

Скандално! Въоръжени карабинери изтръгнаха българче от майка му в Италия

Българско момиче, отделено от майка си и от фамилията си от 28 юли 2018 година, към този момент демонстрира признаци на психически срив, постоянно боледува, има нервни тикове и живее в непрекъсната незаинтересованост и горест, каквито до момента в никакъв случай не е показвало.

Това сигнализира италианската организация Rete Sociale, чийто президент е сенаторът от патията "Форца Италия " Лучо Малан за така наречен "казус София ". 12-годишното българче имало и огромен белег на гърба, получен в институцията, ръководено от монахини, в което сякаш би трябвало да получи протекция, прецизира Канал 3.

Малан напомня, че от 28 юни 2018 до края на май 2019 година момиченцето е имало право да вижда майка си единствено 2 пъти седмично. "Но не може да види нито своя пастрок, нито баба си, нито прабаба си, нито приятелите си. "

На срещите с майка си до края на май детето нямало право да приказва родния си български език, за което следяла служителка. А от юни насам тези срещи са прекъснати.

"София е отделена от своето семейство по аргументи, които, съгласно посоченото в формалните документи, са безусловно безумни. Една история, която, в случай че не бъде обоснована, наподобява на похищение ", съобщи пред италианската организация Adnkronos сенаторът от партия "Форца Италия " Лучо Малан.

На 13 юли той насочи публично парламентарно питане към министрите на правораздаването, обществените политики и опазването на здравето, на което до момента няма отговор.

Миналата събота в Рим даже се организира протестна проява пред правосъдното министерство на членове на организацията Rete Sociale ( "Социална мрежа "), чийто президент е самият Лучо Малан.

"София " (името е псевдоним) е момиче, родено и израснало в България до 4-годишна възраст, когато се реалокира в Италия с майка си и нейния брачен партньор, който не е неин биологичен татко.

Детето мечтаело да се върне в своята татковина, която толкоз обича, написа в уеб страницата на организацията. "До 11-годишната си възраст София израства с любовта и привързаността на мама, на брачна половинка на мама, на бабите и прабабите си.

На 28 юни 2018 година, ден след нейния 11-ти рожден ден, тя е отведена от нейното семейство след сигнал от учебното заведение, което посещава в Ладисполи (римска провинция).

"Съдебната система би трябвало да проверява всички условия към тази толкоз фрапантна мярка, взето от обществената работа след едвам 2 срещи с майката на момичето, която аргументи дълбоки премеждия на София и на майка й, която сега се бори обезверено да си я върне ", отбелязва Rete Sociale.

"Бях в постройката, където е момичето в Ладисполи, и би трябвало да кажа, че е безусловно неприемлива ", съобщи Лучо Малан. "Но посочените аргументи в формалните документи, поради които София е отнета от майка й, са безумни.

Там се приказва за въшки, за бръснене поради въшките, за 27-дневно неявяване от учебно заведение поради паразитите, за някаква неуточнена нечистотия у дома, която е открита единствено от едно само посещаване там, и то в деня преди отнемането на детето от фамилията му ", продължава политикът.

Според него той персонално е разгледал фотосите: "Домът изглеждаше сред порядъчен и първокласен, имаше кутии, само че фамилията бе на път да се реалокира. Мръсотия? Може да се види във всяко семейство, само че не беше "барака ".

Не мога да схвана за какво обществените не реагираха по този начин: почистете къщата, използвайте най-модерните медикаменти против паразити, обличайте детето по-добре. А те какво направиха? Ден след единствената си ревизия, в деня на рождения ден на дребната, я изведоха! "

Напразно родителите опитвали да обяснят, че покъщнината е била опакована за идно завръщане в България. Според тях наказването е поради неприязънта сред тях и управлението на учебното заведение, изключително против шефа му, против който са подали тъжби, включително и поради наложения там като наложителен румънски език, до момента в който британски можело да се употребява единствено против възнаграждение.

Още по-травмиращо било отвеждането на 28 юни 2018 година, показва Лучо Малан. "Детето е изведено с карабинери и полиция - униформени и въоръжени, като че ли става дума за нарушител. Настанено е в институция, ръководена от монахиня ", акцентира политикът от "Форца Италия ".

Там "София " е задължена да взе участие в неделната католическа работа в черква, макар че е православна, като я задължават да не приказва на майка си на български, а единствено на италиански.

Въпросната институция прекрачила всички граници на персоналното пространство и анонимността на детето, когато в уеб страницата си разгласила след Великден публикация, сякаш написана от "София ", от която излиза наяве същинското й име, показва се, че тя е българка, живее в Ладисполи и даже има фотография, от която елементарно може да бъде разпозната.

В публикацията момичето сякаш твърди какъв брой доста се радвало, че останало единствено при монахините, до момента в който другите деца са измежду фамилиите си през огромния празник.

Малан пита министъра на правораздаването и дали ще предприеме дейности за наказване на виновните лица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР