Българският вицепремиер Екатерина Захариева се срещна със съветника на президента

...
Българският вицепремиер Екатерина Захариева се срещна със съветника на президента
Коментари Харесай

Джон Болтън даде висока оценка за българските усилия на Балканите

Българският вицепремиер Екатерина Захариева се срещна със съветника на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност и член на кабинета Джон Болтън.

Захариева разяснява акцентите след срещата с президентския консултант Джон Болтън:

" Много тематики за разискване – района, Балканите, Близък изток, Сирия, Либия. Разбира се, за България доста значима тематика – енергетиката и енергийната диверсификация. Беше доста откровена и почтена среща. Поканих го в България, несъмнено. Това, което е най-важното съгласно мен за България, е, че още веднъж се чу признателност за напъните, които България поставя за непоклатимост и разцвет на Балканите. "

От американска страна при всяка от срещите на министър Захариева се слага въпроса за рационализация на българската войска. Сделката за закупуване на нови целеви изтребители не е била във фокуса на диалозите с Болтън.

Освен с него Захариева беседва и с изпълнителния вицепрезидент на Международния републикански институт Джуди Ван Рест и с районния шеф за Централна и Източна Европа в Националния демократически институт Робърт Бенджамин. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР