Българският вътрешен министър е получил уверение, че става дума за

...
Българският вътрешен министър е получил уверение, че става дума за
Коментари Харесай

Иван Демерджиев настоя за бързо разрешаване на случая с българския културен център в Скопие

Българският вътрешен министър е получил увещание, че става дума за чисто престъпен случай

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев организира телефонен диалог с сътрудника си от Република Северна Македония Оливер Спасовски по тематики от двустранен интерес. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Разговорът е по самодейност на министър Демерджиев. Той настоя за бързо изясняване на случая с похищението над Културно-информационния център на Република България в Скопие, което беше осъществено на 15 против 16 март през нощта, както и за навреме информиране при развиване на обстановката.

„ Този проблем би трябвало да се обясни бързо “, съобщи българският вътрешен министър. Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония посочи, че по техни данни става въпрос за чисто криминаленинцидент.

Демерджиев сложи още веднъж и въпроса за зародилото напрежение към честването на рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. Той се поинтересува дали Скопие ревизира има ли данни за принуждение над български жители. Оливер Спасовски увери, че сходна инспекция е осъществена и Министерство на вътрешните работи ще получи публично писмо с информация по тематиката.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР