Българският туристически съюз стартира обучения по планинарство за деца чрез

...
Българският туристически съюз стартира обучения по планинарство за деца чрез
Коментари Харесай

Българският туристически съюз започва обучения по планинарство за деца

Българският туристически съюз започва образования по планинарство за деца посредством туристически просветителни лагери през лятото. Това разгласи на конференция ръководителят на сдружението Венцислав Венев.

БТС възвръща като своя подструктура Юношеския туристически съюз - туристическа организация, основана през 1911 година, с цел да сплоти младежи от цялата страна, които развиват туристическото придвижване.

Ръководителят на спортно-туристическите действия в БТС Христиана Станчева съобщи, че всеки модул от лагерите ще бъде проведен за другите възрастови групи - от първи до четвърти клас, от пети до осми и от девети до 12 клас. Тя уточни, че всички деца ще бъдат насърчавани да получават нови познания от другите модули като получават значки с друг самостоятелен дизайн за всеки един модул.

Станчева изясни, че има разнообразни типове модули, като се стартира с общовъвеждащ модул, в който децата ще получат общи познания за планината - какво би трябвало да носят в раниците си, каква е нужната екипировка, както и базови знания по насочване и визия за смисъла на маркировките.

След това плануваните образования са в няколко посоки като топография и насочване, алпинизъм и катерене, планинско избавяне и долекарска помощ, воден туризъм в тихи и бързи води, кактио и маркиране и облагородяване на пътеки и туристически обекти.
Всички на практика занятия ще бъдат водени от сертифицирани експерти в съответната област.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР