Българският треньор Велизар Попов изведе Тан Хоа до първи трофей

...
Българският треньор Велизар Попов изведе Тан Хоа до първи трофей
Коментари Харесай

Голям успех за българин във Виетнам

Българският треньор Велизар Попов изведе Тан Хоа до първи трофей в клубната история в шампионата за купата на Виетнам по футбол в дебютния си сезон на кормилото на отбора.

Ръководеният от Попов тим победи Виетел на финала на конкуренцията с 5:3 след осъществяване на дузпи. Редовното време и продълженията приключиха 0:0.

" Направихме прелестен сезон и заслужихме този исторически трофей. Работихме крепко на тренировките и дадохме най-хубавото от себе си. Тази купа е почтена премия на всичките ни старания. Да, спечелихме финала с дузпи. Много хора ще кажат, че сме имали шанс. Съгласен съм ненапълно, само че не би трябвало да се не помни, че играчите се оправиха чудесно, съблюдаваха тактическите инструкции и не разрешиха на противника да означи ", разяснява 47-годишният Попов, който в кариерата си в България е бил старши треньор на Черно море през сезон 2009/2010.

  " За мен цялостното ни показване през тази година е впечатляващо. Преди последния края от шампионата към този момент си осигурихме си място в четворката, спечелихме купата, макар че противниците ни разполагат със доста повече финансови благоприятни условия ", добави той. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР