Българският тенисист Григор Димитров записа още една престижна победа по

...
Българският тенисист Григор Димитров записа още една престижна победа по
Коментари Харесай

Григор Димитров надви Рубльов, но българинът и неговите съотборници се разминаха с трофея от демонстративния турнир в Абу Даби

Българският тенисист Григор Димитров записа още една влиятелна победа по време на демонстративния шампионат в Абу Даби, надигравайки Андрей Рубльов в заключителния мач от Световната тенис лига, само че в последна сметка триумфа на 32-годишния хасковлия не стигна на неговия отбор Кайтс и те отстъпиха в разногласието за трофея на Ийгълс с 26:29.

Преди да се стигне до дуела сред Димитров и Рубльов обаче се изиграха други четири срещи, като начало сложи конфликта на смесени двойки, в който Стефанос Циципас и Паула Бадоса надиграха със 7:6(5) Даниил Медведев и Мира Андреева.

Впоследствие обаче Андреева в тандес със София Кенин завоюваха дуела на двойки при дамите, побеждавайки Бадоса и Арина Сабаленка със 7:5, с цел да дадат задатък на Ийгълс в общия резултат при 13:12.

След тази среща пристигна време и за мача на двойки при мъжете, където нашият Григор Димитров за пръв път се появи на корта във финала, само че за жалост с неговия сътрудник Лойд Харис отстъпиха на Медведев и Рубльов с 3:6.

The are looking unstoppable and cruise past the to add more points to their lead
— World Tennis League (@TennisWorl76726)

Ситуацията за Кайтс се усложни в допълнение и след срещата на сингъл при дамите, в която Арина Сабаленка загуби от София Кенин с 4:6 и по този начин общият резултат набъбна до 25:19 в интерес на " орлите ".

Това означаваше, че Григор Димитров има потребност от безапелационна победа против Андрей Рубльов с 6:0, с цел да изпрати конфликта в шампионски тайбрек. В последна сметка българинът изигра доста мощен мач и надигра своя конкурент с 6:3, изпращайки срещата в продължения при резултат от 28:25 в интерес на Ийгълс. В спомагателното време Димитров понижи още изоставането на своя отбор при 26:28, само че още в идващия гейм Рубльо взе подаването си, с което фиксира и крайното 29:26 в интерес на " орлите ", с което победиха във второто издание на Световната тенис лига в Абу Даби.

NO SURPRISES HERE!!! completes the job will take the coveted Meteora World Tennis League Trophy home
— World Tennis League (@TennisWorl76726)

В същото време Гришо и неговите съотборници трябваше да се задоволят с второто място, само че доста бързо всички те ще би трябвало да насочат вниманието си към началото на новия сезон 2024, който стартира след по-малко от седмица в Австралия.

В частност за Григор Димитров новата година ще започва в Бризбейн, където той ще се включи в конкуренцията от категория АТР 250, в която присъединяване са декларирали още имена като Каспер Рууд, завръщащия се след контузия Рафаел Надал, Анди Мъри и други.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР