Българският стартъп за онлайн търсене на работа nPloy официално обяви,

...
Българският стартъп за онлайн търсене на работа nPloy официално обяви,
Коментари Харесай

Българска платформа за подбор на кадри nPloy с амбиция да работи в Канада

Българският стартъп за онлайн търсене на работа nPloy публично разгласи, че работи на румънския пазар, откакто съумя да притегли инвестиция в размер на 4 милиона лв. през 2022 година Приложението е интензивно на румънския пазар от октомври 2022 година и към този момент има над 100 компании, които търсят претенденти през платформата, а 1500 са хората, решили да намерят нова работа онлайн.

Амбициите на nPloy обаче не стопират до тук. В момента екипът на компанията изследва разнообразни пазари. А преди края на лятото се чака компанията да е финализирала договорка по набиране на нов рунд кръг от вложения.

Вече имаме евентуални сътрудници и на канадския пазар. Водим договаряния за Канада, за Южна Африка. Те са на равнище, в което към момента не е ясно дали ще се получи, само че преглеждаме разнообразни пазари. Със сигурност желаеме да станем водач в България, Румъния и останалите прилежащи страни. Така че това е дълготрайна цел на компанията, споделя Борис Колев, съосновател на nPloy пред Economic.bg.
Анализ на пазара
Екипът на компанията деликатно проучва евентуалните нови пазари. Основните параметри, които взимат под внимание са равнището на дефицит на фрагменти в съответната страна, какъв вид компании наемат най – доста хора. Демографията на страната е доста значима, тъй като хората над избрана възраст употребяват по-трудно съвременни приложения. Въпреки че главните им консуматори са хората от по-младото потомство, не липсват и такива с по-голям опит. С необикновен интерес екипът на компанията сега проучва точно каналите, по които съумяват да доближат до хората с по-голям житейски опит.

Излизането от границите на България в посока Румъния е разумна стъпка, споделя Колев, който регистрира обстоятелството, че там конкуренцията е доста по-голяма, в сравнение с в България и новаторските приложения са доста повече,

В България на равнище приложения  конкуренцията съвсем липсва. Така че упованията ни са да притеглим компании близки на тези, с които работим в България. Ще се борим за по-младежката част. Тъй като бидейки мобилно приложение с интерфейс, който прилича приложение за запознанства, на нас един от таргет групите са хората, които търсят първа или втора работа, прецизира Борис Колев.
Приложението
Приложението ce зарежда от AI логаритъм, който свързва търсещите работа с подобаващи за тях работни места  въз основа на разнообразни критерии, като упования за заплата, умения, опит, местонахождение и вид работа. Стартъпът е привлякъл повече от 100 000 консуматори и над 1000 компании от старта си през 2018 година

Алгоритъмът на платформата автоматизира процеса по прелиминарен асортимент, като по този метод разрешава по-бързо набиране, по-квалифицирани претенденти и по-висока успеваемост, изясняват от nPloy.  

Служителите за асортимент на личен състав могат да получат достъп до анонимна база данни, с цел да разпознават най-хубавите претенденти въз основа на техните умения и опит и да им изпратят поръчка за кандидатстване за работа.  

Освен това платформата разрешава на претендентите да знаят какво се случва с тяхната кандидатура, а точно дали е била прегледана, утвърдена или отхвърлена, претендентите получават и съответна противоположна връзка, в случай че не са съпоставими с дадена компания. 

За търсещите работа приложението е изцяло гратис. Монетизирана е услугата за фирмите, които търсят нови чиновници.

Не планираме приложението в миналото да стане платено за претенденти, прецизира Колев.
Най-голямата инвестиция
През август 2022 година българска новаторска платформа за свързване на претенденти и работодатели затвори cвoя първи капиталов рунд в размер на почти  4 милиoнa лeвa.

Основен вложител в рунда беше българския капиталов фонд " Морнингсайд Хил ", като задачата на финансирането беше развиването на платформата и нахлуване на нови пазари в Централна и Източна Европа. Това беше нах-голямата инвестиция в български стартъп от HR бранша досега.

Според един от основателите на платформата фирмите, които търсят нови чиновници към този момент не се интересуват от границите. „ Ако до скоро наемането на хора беше локално, то в този момент тези граници се счупват. Компаниите имат потребност от интернационалните платформи “, споделя Колев.

Всъщност по тази логичност и доста от българските компании, които са част от nPloy и имат офиси в Румъния, към този момент търсят хора точно през платформата. Надеждите на българския стартъп е да съумеят да привлекат и румънски компании, които желаят да наемат български чиновници.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР