Българският скиор Алберт Попов постигна най-доброто класиране в Световната купа

...
Българският скиор Алберт Попов постигна най-доброто класиране в Световната купа
Коментари Харесай

Алберт Попов с девето място на Световната купа в Кицбюел

Българският скиор Алберт Попов реализира най-хубавото класиране в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в кариерата си, откакто приключи на девето място в слалома на именитата писта в австрийския курорт Кицбюел.

21-годишният Попов се показа ужасно в първия манш, когато със 71-ви стартов номер даде пето време и остави зад себе си имена като Марсел Хиршер и Хенрик Кристоферсен. Българинът не се подаде на напрежението във втория манш, когато още веднъж се показа чудесно и даде девето време, с което приключи на девето място в крайното класиране. По този метод Попов за трети път от началото на сезона откри място измежду точките в Световната купа, откакто през ноември приключи на 20-то място в Леви, Финландия, а в края на декември реализира 16-то място в италианския курорт Мадона ди Кампилио. и в двата случая в слалом.

В Кицбюел втора поредна победа в Световната купа реализира французинът Клеман Ноел, който бе доста стабилен и бърз и в двата манша, с цел да даде общо време от 1 минута 45.53 секунди, с което остави доминатора в дисциплината Марсел Хиршер на 29 стотни зад себе си. На почетната стълбичка се качи още един французин - Алексис Пинторо. Хиршер продължава да води в класирането при слалом с 576 точки, пред Ноел с 401 и Хенрик Кристоферсен с 369 точки. Алберт Попов към този момент има 55 точки в дисциплината и се изкачва до 28-мо място в класирането.

В генералното класиране за Големия бистър глобус Хиршер има преднина от 445 точки пред Кристоферсен и 496 пред Пинторо. Попов заема 79-та позиция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР