Българският състезател Тихомир Иванов завоюва трети медал в рамките само

...
Българският състезател Тихомир Иванов завоюва трети медал в рамките само
Коментари Харесай

Тихомир Иванов завоюва ново сребро в скока на височина

Българският играч Тихомир Иванов завоюва трети орден в рамките единствено на последния месец. Най-добрият ни спортист в скока на височина сграбчи сребърното отличие в шампионата от бронзовата категория в немския град Леверкузен.

Иванов приключи с 2.24 метра, които съумя да преодолее от втория си опит . Същият резултат записаха другите двама в челната тройка – спечелилият Тобиас Потие от Германия и австралиецът Джоел Бейдън , който в последна сметка трябваше да се задоволи със сребърен орден

Българинът промени тактиката си по отношение на Балканиадата, където преди седмица завоюва сребро. Сега той се насочи по-бързо към по-големите височини , като се оправи от първия опит с 2.10 и 2.18 м. След превъзмогването на 2.24 м той направи три несполучливи опита на 2.27 м.

„ Предварително начертаният проект от треньора ми беше да пробваме този метод за височините с взор към международното състезание “ , съобщи Иванов, представен от „ Българска телеграфна агенция “.

Той чака до дни да бъде доказано публично присъединяване му на Световното състезание в Будапеща , което ще се организира в дните сред 19 и 27 август. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР