Българският съдия от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е първият

...
Българският съдия от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е първият
Коментари Харесай

Съдия Андон Миталов е българинът, на когото забраняват да влиза в САЩ заради корупция


Българският арбитър от Специализирания углавен съд Андон Миталов е първият български жител, на който е наложена възбрана за влизане в в Съединени американски щати поради корупция, разгласи Майкъл Помпео, шефът на Държавния департамент.

Това е съдията, който пусна обвинявания в шпионаж началник на русофилите Николай Малинов да отиде в Русия и да получи медал от президента Владимир Путин.

Според Майк Помпео в формалното си качество Миталов е бил забъркан в корупционни дейности, които подкопаваха върховенството на закона и съществено компрометираха независимостта на демократичните институции в България. Освен Миталов възбрана да пътуват до Съединени американски щати имат и брачната половинка му Корнелия Стойкова-Миталова и щерка му Гергана Миталова.

Това е първото такова разгласяване в България и то удостоверява уговорката на Съединени американски щати в битката против корупцията в България и в световен мащаб. Съединените щати не престават да поддържат народа на България в битката му против корупцията. Държавният департамент ще употребява тези пълномощия за поощряване търсенето на отговорност във връзка с корумпирани лица в района и в световен мащаб, се споделя в изказването на Помпео.

Мерките се взимат по силата на Раздел 7031(c) от Закона за бюджетни разноски, задгранични интервенции и свързани стратегии на Държавния департамент за 2020 година. По силата на Раздел 7031(c) откакто държавният секретар оповести имената на задгранични длъжностни лица за тяхното присъединяване, непосредствено или косвено, в сериозна корупция, тези лица и техните директни родственици не дават отговор на изискванията за влизане в Съединените щати.

Законът също по този начин планува опцията държавният секретар да уточни името на такива длъжностни лица и на техните директни родственици обществено или да направи това конфиденциално.

Източник:

https://m.24chasa.bg/novini/article/8153126
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР