Българският режисьор, актьор и продуцент Бедо Манукян е починал от

...
Българският режисьор, актьор и продуцент Бедо Манукян е починал от
Коментари Харесай

Ковид погуби режисьора Бедо Манукян

Българският режисьор, артист и продуцент Бедо Манукян е умрял от Ковид-19 на 27 октомври. Той е развил затруднения, породени от ковид. За гибелта му заяви неговата приятелка Юлияна Велчева.

„ Коронавирус лиши моя безценен другар Бедо Манукян – огромен аристократ, влъхва, душеприказчик, надарен режисьор и артист, избрал да се върне в България след 39 години емигранство в Щатите. Та, Бедо таман монтираше отначало своя филм „ Леблебии ”, с цел да го пригоди към огромния екран. Как да ти кажа довиждане, благи Бедо? Нямаш концепция какъв брой липсваш ”, написа Велчева.

Бедо Манукян е роден през 1952-а в фамилията на оперетните артисти Сета и Шаварш Манукян. През 1966-а емигрира дружно с родителите си в Америка. Там следва постановка и продуцентство в влиятелния Калифорнийски университет (UCLA) и прави кариера в Холивуд, като преди този момент е момче за всичко.

За пръв път се връща в демократична България през 1991-а, когато идва у нас като копродуцент и сърежисьор на кино лентата „ Леблебии “. Запознава се с режисьорката Иванка Гръбчева, която кани Манукян да съветва постпродукцията на игралния филм, отдаден на банкера Атанас Буров - „ Жребият “. Преди време взе участие и в сериала „ Дървото на живота “. Окончателно се връща в родината си през 2005-а. Точно по това време става представител за България на Франсис Форд Копола, който снима в Румъния кино лентата „ Младост без младост “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР