Българският производител на спортни състезателни автомобили и електромобили Син Карс

...
Българският производител на спортни състезателни автомобили и електромобили Син Карс
Коментари Харесай

Производител на спортни коли и електромобили си тръгна от България

Българският производител на спортни спортни коли и електрически автомобили „ Син Карс Индъстри “ АД мести производството си в прилежаща Румъния.

Автомобилите към този момент ще се сглобяват в Гюргево, а не в Русе. Причината за решението е, че северната ни съседка дава по-добри бизнес условия за производителя, изясни създателят и основен изпълнителен шеф Росен Даскалов в ефира на „ Бизнес старт “ на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му компанията му не е съумяла да откри ефикасен метод за наемане на задоволително огромна повърхност за производството в родината ни, което обаче се е случило точно в Румъния. Там компанията му ще наеме терен от 700 декара за идващите 73 години за по 1000 евро наемна цена на месец.

„ Новата ни площадка ще бъде в Гюргево. Направихме всичко допустимо заводът ни да е в България, не срещнахме схващане във връзка с земята, параметри, покупка. В Румъния са създали неповторими неща във връзка с законовата рамка за вложения “, разясни Даскалов.

„ В Румъния можеш да наемеш земя за 49 години плюс в допълнение още 24 години, за България този интервал е едвам 10 години. Наемната цена се дефинира от вида бизнес, работните места и други условия. Но наемната цена от единствено 1000 евро на месец значи, че на процедура Румъния ни прави подарък, с цел да насърчи бизнеса “, сподели още Даскалов.

За идната година компанията има над 400 поръчки за коли, а задачата е от монтажните линии на завода да излиза по 1 автомобил дневно, сподели още предприемачът, представен от investor.bg

„ Син Карс Индърстри “ е основала първия български състезателен и спортен автомобил SIN R1. Автомобилът взе участие в GT4 шампионати в международен мащаб. През 2016 година компанията получи европейско утвърждение като производител на коли.

През 2018г. започва производството на мултифункционалната градска платформа L CITY, ориентирана към разширяващия се пазарен дял на електрически автомобили и опазването на околната среда. Произведените е-коли се изнасят за Белгия, Нидерландия и Люксембург

Компанията е обществена, като е втората от новаторския бранш на сегмента „ Пазар за напредък на МСП “ на Българска фондова борса. /Блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР