Българският професионален геймър Илия Lmzs Ръжгев стана победител в турнира

...
Българският професионален геймър Илия Lmzs Ръжгев стана победител в турнира
Коментари Харесай

Илия Ръжгев става двукратен соло шампион по League of Legends в България


Българският професионален геймър Илия " Lmzs " Ръжгев стана победител в шампионата Red Bull Solo Q за втора поредна година в България. Турнирът, който провокира играчите в борба 1 на 1 в известната игра League of Legends, се организира из четири квалификационни кръга от 18-ти до 26-ти март и означи общо 410 годни регистрации.

Националният край, извършен на 8-ми април в Studio Asterisk в София, беше излъчен онлайн в Twitch каналите на Симеон Делев и 359Zing. Четирима финалисти се изправиха един против различен, само че Ръжгев, също прочут като " Lmzs ", съумя да надмине съперниците си с лекост, завоювайки националния шампионат.

League of Legends, известна онлайн мултиплейър игра, изисква играчите да управляват герои, известни като първенци, като всеки първенец има неповторими качества и умения. Играта нормално включва два тима от петима играчи, само че шампионатът Red Bull Solo Q провокира играчите да се състезават във формат 1 на 1.

Ръжгев, който резервира самообладание през целия шампионат, в този момент се приготвя за присъединяване на международните финали, които ще се проведат в Лондон на 18-ти и 19-ти май. Той ще съставлява страната ни и ще се изправи против националните първенци на още 23 страни за огромната премия.

Турнирът Red Bull Solo Q се трансформира в известна платформа за геймърите по целия свят, с цел да покажат своите умения и да се състезават на най-високо равнище. С националното състезание зад тила си, Ръжгев е подготвен да се изправи против най-хубавите в света и да донесе мечтаната купа.

Националните финали, както и представлението на Илия в тях, към момента можете да гледате изцяло гратис от Twitch.tv на линк.

Поздравления на Илия и му пожелаваме триумф в представянето на България на международната сцена!

Red Bull Solo Q България се реализира за трета поредна година с поддръжката на AOC и desktop.bg.

Автор

Даниел Иванов,
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР