Българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки

...
Българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки
Коментари Харесай

Джамбазки към КСНС: Нулев мигрантски натиск и незабавно приемане на доброволните отряди към МВР

Българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки насочи към президента на България Румен Радев предложение с ограничения за противопоставяне на миграционния напън и отбрана на националния интерес и суверенитета на страната. Темата ще бъде обсъждана през днешния ден на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. В публично писмо до институцията евродепутатът приканва Румен Радев да упражни своите пълномощия в Закона за консултативния съвет за национална сигурност и предлага работещи ограничения за справяне с миграционния напън, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

На първо място е предлагането за нулева миграция и неприемане на мигранти на територията на Република България, защото страната ни не е инициирала и не е страна във военния спор. Поради тази причина съгласно Джамбазки българските жители не следва да бъдат поставяни в риск от похищения върху личността и собствеността си от евентуални мигранти. Второто предложение, сложено на вниманието на президента, което насочва заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация, е внасяне на искане за незабавна смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи, която да регламентира правната опция доброволни отряди да оказват помощ в работата на гранична полиция при отбраната на българската граница.

Това е проблем, за който неведнъж съм алармирал надлежните институции и който заслужава изключително внимание, защото заплашва националната сигурност и вътрешния ред на България, написа още Джамбазки в формалното писмо до президента Румен Радев.

Според българския представител в Екологичен потенциал дружно с потърпевшите бежанци, сходно на събитията от преди няколко години, идната вълна от мигранти ще повлече и голям брой лица, които не дават отговор на изискванията за даване на статут на емигрант. Тези лица ще злоупотребяват с афганистанския генезис и ще го употребяват единствено и само за осъществяване на нерегламентирана миграция по стопански аргументи. Затова Джамбазки упорства президентът да вземе поради подаденото предложение, защото сигурността на Република България е върховен приоритет.

Вътрешна македонска революционна организация приканва служебния кабинет да дава ежедневна информация пред обществото какъв е миграционният напън и какъв е потенциалът на местата в центровете за краткотрайно настаняване.

Пълният текст на писмото:

" Уважаеми господин Румен Радев,

Обръщам се към Вас по отношение на планувания на 16.08.2021 година от 14:00 ч. Консултативен съвет по национална сигурност. Смятам, че една от тематиките, които ще се разискват, е от голямо значение за националната ни сигурност, а точно разискването на ограничения за противопоставяне на засиления миграционен напън. Това е проблем, за който неведнъж съм алармирал надлежните институции и на който би трябвало да се отдели изключително внимание, защото той заплашва националната сигурност и вътрешен ред. Конфликтът, който още веднъж се разгоря в Афганистан, отваря вратите за хиляди застрашени от войната лица, които към този момент се поели своя път към Република Турция и оттова към Европа в търсене на избавление. Заедно с потърпевшите бежанци обаче, сходно на събитията отпреди няколко години, тази вълна ще повлече и голям брой лица, които не дават отговор на изискванията, с цел да им бъде възложен статут на емигрант. Тези лица ще злоупотребяват с афганистанския генезис и ще го употребяват единствено и само за осъществяване на нерегламентирана миграция по стопански аргументи. По време на бежанската рецесия по отношение на спора в Сирия бяхме очевидци точно на горното. Множество лица бяха признати в Република България и им бе възложен статут на бежанци. Те обаче се възползваха от предоставения им статут и направиха голям брой действия, жестоко нарушаващи публичния ред на страната, а част от тях - даже и закононарушения, включително опити за ликвидиране на мирни български жители. Доказателство за горното изказване е и фактът, че произшествия и проблеми, свързани с мигранти, зачестиха последните дни към границата ни.

Във връзка с гореизложеното, апелирам да се възползвате от дадените Ви в Закона за консултативния съвет за национална сигурност пълномощия и да изготвите предложение със следните ограничения, за отбрана на националния интерес и суверенитета на Република България, а точно:

1. Нулева миграция и неприемане на лица мигранти на територията на Република България. Страната ни не е инициирала и не е страна във военния спор и заради това българските жители не следва да бъдат застрашавани от похищения върху личността и собствеността си от евентуални мигранти, които, както бяхме очевидци преди няколко години, отхвърлят да съблюдават публичния ред и порядки в страната.

2. Внасяне на искане за незабавна смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи, която да регламентира правната опция доброволни отряди да спомагат активността на гранична полиция, която пази националната ни граница.

Уважаеми господин Радев,

Моля да вземете поради по този начин подаденото от мен предложение, защото сигурността на Република България е върховен приоритет.

гр. София, 16 август 2021 година "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР