Българският правителствен самолет не е бил допуснат да прелети над

...
Българският правителствен самолет не е бил допуснат да прелети над
Коментари Харесай

Самолетът на Борисов не е бил допуснат да прелети над Иран на път за Рияд

Българският държавен аероплан не е бил позволен да прелети над територията на Иран нощес. С него министър председателят Бойко Борисов и водената от него делегация пътуваха към Саудитска Арабия. Самолетът е минал над Ирак. Защо е имало смяна в маршрута изясни вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Само да обясня процедурата. Всеки аероплан, само че и с българския министър ръководител или президент се получава авансово позволение за прехвръкване на територията на страните, през които е належащо, тъй че ние такова позволение Авиоотряд 28 за прехвръкване над Иран имаме, публично издадено и за отиване, и за връщане. Веднага откакто кацнахме нашият дипломат в Иран се е свързал с дежурния в тяхното министерство, който е обяснил, че не е знаел че там е българския министър - ръководител на този аероплан, само че, че е имало леко отклоняване от маршрута, заради което е помолен самолетът да напусне територията.
Снощи във външно министерство е бил извикан краткотрайно ръководещия на посолството на Иран у нас за изясняване на случая.

  От нашите пратеници: Премиерът Борисов дойде на посещаване в Саудитска Арабия От нашите пратеници: Премиерът Борисов дойде на посещаване в Саудитска Арабия
Премиерът Бойко Борисов дойде на публично посещаване в Кралство Саудитска Арабия. Посещение на толкоз високо ниво се реализира за първи път...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР