Българският плувец Цанко Цанков постигна нещо историческо - той успя

...
Българският плувец Цанко Цанков постигна нещо историческо - той успя
Коментари Харесай

Историческо! Цанко Цанков се пребори със студените води на Тихия океан!

Българският плувец Цанко Цанков реализира нещо историческо - той съумя в студените води на Тихия океан. В едно доста тежко и мъчно съревнование, изпъстрено с много трудности, той финишира за 10 часа, 33 минути и 29 секунди!

По този метод Цанков стана първият българин, минал с плуване дистанцията от остров Каталина до Лос Анджелис, което е 36 километра.

Огромни талази през нощта и температура на водата към 18 градуса съпътстваха достижението. В последните 2000 метра температурата на водата е била даже 15 градуса.

Още на втория час Цанко получил хипотермия и няколко рецесии, само че показва българския борбен дух и не се отхвърли, давайки всичко от себе си до края - без прекъсване от старта до финала!



Нашето момче към този момент се намира на борда на лодката и се затопля последователно. В кондиция е, само че свиреп изтощен, осведомиха от щаба на Цанков.

Стартът беше даден от остров Каталина в 23:38 часа локално време (09:38 българско). Целта беше плувецът ни да измине 34 километра (нощно плуване, останалите два с изгряването на слънцето) до крайбрежията на Лос Анджелис във водите на Тихия океан.

Това е публично съревнование от седемте най-трудни маратони на планетата, което е под егидата на Световната федерация в открити води - Wowsa, и на борда на водещата лодка имаше двама съдии от централата, които наблюдават за разпоредбите.



Нашият екип направи преди дни последната си работна среща с капитан Дейвид Харви преди историческото нощно плуване на Цанко Цанков. Харви е индивидът, който ръководи главната лодка Pacific moon по дистанцията от остров Санта Каталина до Лос Анджелис.

Преди надпреварата по специфична стратегия Цанко изплува над 2000 подготвителни километра в подготвителния развой.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР