Българският отбор по борба за девойки спечели три бронзови отличия

...
Българският отбор по борба за девойки спечели три бронзови отличия
Коментари Харесай

България приключи с три бронзови медала на европейското първенство по борба до 15 г.

Българският тим по битка за девойки завоюва три бронзови оценки по време на европейското състезание до 15 година в Капошвар, Унгария.

Първият орден за страната ни обезпечи Хрисиана Христова в категория до 39 кг. Младата състезателка на клуб " ЦСКА-Янчо Патриков " надигра в разногласието за бронза хърватката Лара Блажекович с 4:1 точки.

Малко по-късно Даяна Стойчева също се окичи с отличие, откакто победи в дребния край при 46-килограмовите унгарката Соня Немеш.



Третия бронзов орден за България донесе Андреа Нисева в категория до 54 кг след триумф против полякинята Юлия Гибалска. Схватката приключи при резултат 4:4, само че за благополучие, преимуществото беше на страната на нашето момиче и крайната победа бе присъдена на нея.

Наталия Тасева имаше опция също да завоюва бронз при най-тежките в категория до 66 кг, само че в разногласието за оценката отстъпи на Еопрахия Казачу от Молдова.

Трите бронзови медала обаче помогнаха на България да заеме 3-ото място в отборното класиране при девойките на европейското състезание първенство до 15 година, като пред нашия отбор се подредиха само съставите на Унгария и Полша.



Днес на кръга в Капошвар ще излязат трима родни представители при юношите, като Толга Адем (85 кг) ще спори непосредствено за бронз, до момента в който останалите ни двама борци ще би трябвало да минат през репешажите - Сейко Калинов (62 кг) ще се бори против поляка Матеус Зиадочек, а Никифор Петров (68 кг) се изправя против азера Рашад Вейсалов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР