Българският национален превозвач България Еър е получил официално първия си

...
Българският национален превозвач България Еър е получил официално първия си
Коментари Харесай

България Еър получи първия си Airbus А220

Българският народен транспортьор " България Еър " е получил публично първия си нов аероплан от фамилията Еърбъс А220 на гала в индустриалната база на компанията в Мирабел (Монреал), Канада, се споделя в публично известие на производителя от 16 юни 2023.

Машината е на лизинг от Air Lease Corporation (ALC), а България Еър има желание да вземе общо пет самолета А220-300 и два от по-малката версия А220-100 от ALC.

Airbus A220 е от последното потомство самолети на европейския консорциум, който влиза във флота на българската самолетна компания. Тя към този момент оперира със седем машини от по-голямото семейство А320 – пет от общоприетата серия А320 и два от по-малките А319.

А220 все още е най-модерния пътнически аероплан за междинни дистанции, покриваш нишата от 100-150-местни машини, който има отлични аеродинамични индикатори, употребява олекотени композитни материали и мотори Pratt & Whitney от последно потомство. Машината е приет водач в пътническия комфорт в класа си, като има най-просторната кабина в настройка от 3+2 седалки на ред, най-светлата кабина с по-големи и по-близко ситуирани илюминатори и най-тихата и удобна среда за пасажерите с климатичната си система от класа на най-напредналата технология употребена в американските Дриймлайнъри на Боинг и огромните А350.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР