Българският национален отбор загуби с 0:1 от Иран в приятелски

...
Българският национален отбор загуби с 0:1 от Иран в приятелски
Коментари Харесай

България отстъпи пред Иран в приятелски мач

Българският народен тим загуби с 0:1 от Иран в другарски мач, игран пред повече от 13 хиляди фенове на трибуните на стадион “Христо Ботев ” в Пловдив. Eдинственото попадение падна в 14-ата минута и негов създател стана Мохамад Мохеби, оповестиха от Български футболен съюз /БФС/.

Иначе селекционерът Младен Кърстаич заложи на трима дебютанти в стартовата единайсеторка – на вратата застана Димитър Митов, а в предни позиции се изявяваха Лукас Петков и Преслав Боруков. В отбрана действаха Димо Кръстев, Алекс Петков, Илия Груев, по фланговете им помагаха Виктор Попов и Иван Йорданов; в средата на терена бяха Андриан Краев и Ивайло Чочев, а с изключение на Лукас Петков и Боруков в офанзива от първата минута заигра капитанът Кирил Десподов.

Преди началото на срещата българските национали излязоха с тениски в поддръжка на именития Петър Хубчев. Двубоят стартира равностойно, само че след четвърт час игра Мохеби се възползва от неточност в родната отбрана и откри резултата в интерес на гостите от Иран.

В 30-ата минута Десподов стреля от директен свободен удар, само че вратарят на Иран Паям Ниазманд съумя да улови топката. След почивката “лъвовете ” се пробваха да стигнат до изравнително попадение, само че по този начин и не съумяха да открият път към иранската врата. Така резултатът остана неизменен.

В неделя България се изправя против Черна гора в Подгорица в европейска подготовка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР