Българският национален отбор по тенис за жени стартира със загуба

...
Българският национален отбор по тенис за жени стартира със загуба
Коментари Харесай

България загуби от Сърбия в първия си сблъсък на Били Джийн Кинг къп

Българският народен тим по тенис за дами започва със загуба присъединяване си в Група 1 на отборния шампионат " Били Джийн Кинг къп ", откакто отстъпи на отбора на Сърбия с 1-2 победи в конфликт, който се изигра на алените кортове в Анталия, Турция.

В първия мач за деня Денислава Глушкова загуби с 2:6, 2:6 от Миа Ристич, с което сръбкините поведоха в дуела.

Малко по-късно на корта се появиха Изабелла Шиникова и Лола Радивойевич. Срещата стартира чудесно за третата ни ракета, която измъкна първия сет, само че след това позволи да се стигне до поврат и в последна сметка отстъпи с 6:3, 3:6, 2:6, с което западните ни съседки си подпечатаха и крайния триумф в конфликта.

В мача на двойки, който към този момент беше без значение за крайния излаз Гергана Топалова и Лия Каратанчева осигуриха първа победа за страната ни, надигравайки с 2:6, 6:3, 6:3 Радивойевич и Катарина Козаров.



Тимовете са разграничени в две групи - едната от пет, а другата от шест тима. Три от тях ще се класират за присъединяване следващата година в квалификациите за финалите на шампионата, два отпадат в Група 2. Победителите в групите печелят директна промоция, а приключилите на второ място ще играят пряк мач за класиране напред. Петото място в групата значи бараж за оставане, а шестото пряк билет за по-ниското равнище. България е в група с тимовете на Сърбия, Швеция, Хърватия, Дания и Норвегия.

В другата група са отборите на Латвия, Унгария, Турция, Нидерландия и Египет.

Нашият тим е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.

Капитан на България е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт Милен Илиев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР