Българският национален отбор по футбол показа огромно желание и победи

...
Българският национален отбор по футбол показа огромно желание и победи
Коментари Харесай

Победа за българския национален отбор по футбол срещу Швеция

Българският народен тим по футбол сподели голямо предпочитание и победи Швеция с 3:2 в Световните квалификации от 7-ия кръг в група А. България събра 12 точки три кръга преди края, а шведите остават с 13. Българите към този момент са 3-и, а в идващия кръг гостуват на Холандия, осведоми Българска национална телевизия.

Това е първа победа за България от 1967-а година насам над този противник, който десетилетия се оказваше същински призрачен сън. Станислав Манолев, Георги Костадинов и Ивайло Чочев вкараха попаденията за успеха на България. Начело в класирането в групата е Франция с 16 точки, откакто размаза Холандия с 4:0.

В квалификациите за Мондиал 2018 националите завоюваха четири победи от четирите си домашен мача

Станислав Манолев откри резултата в 12-тата минута като това бе първи гол на България в шведската врата от 1993 година насам. Последното попадение за нашите бе дело на Христо Стоичков през 1993-а година от дузпа за крайното 1:1. В 16-тата минута Пламен Илиев избави дузпа на Форсберг, която бе отсъдена за нарушаване на Георги Костадинов. Малко по-късно Петър Хубчев бе изпъден, тъй като оспорва решението. В 29-тата минута Лустиг изравни с глава, откакто бе отавен непокрит, само че Георги Костадинов върна задатъка на България в 33-тата минута. Малко преди края на първото полувреме в 44-тата Берг още веднъж изравни, само че България удържа триумфа след гол на контраофанзива на Ивайло Чочев в 79-тата минута.

До края на мача шведите пробваха да стигнат до тъждество с няколко центрирания, само че вратарят Пламен Илиев затвърди мощното си показване и не даде късмет на противника.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР