Българският национал Андрей Гълъбинов не изигра никак лош мач за

...
Българският национал Андрей Гълъбинов не изигра никак лош мач за
Коментари Харесай

Гълъбинов асистира, но джобният крал Мертенс закла Дженоа

Българският национал Андрей Гълъбинов не изигра по никакъв начин неприятен мач за Дженоа, само че неговият отбор трябваше да се помири с 6-ото си проваляне от началото на сезона. В междинния 10-и кръг на калчото „ грифоните” имаха тежка задача против лидера в класирането Наполи, който съумя да си тръгне с победа 3:2 от „ Луиджи Ферарис” с помощта на популярен хеттрик от Дрийс Мертенс.

Гълъбинов стартира като титуляр срещата и остана на терена до 63-ата минута. Още в 4-ата обаче той записа асистенция на сметката си, като по съвършен метод изведе Адел Таарабт през центъра. Мароканецът напредна, влезе в наказателното поле и с смъртоносен шут по диагонала матира Пепе Рейна – 1:0.

Десет минути по-късно обаче неаполитанците изравниха резултата. Обичайният обвинен Дрийс Мертенс подсети, че с изключение на всичко друго, е в положение да извършва и директни свободни удари. От към 24-25 метра той изпрати нечовечен снаряд, който попадна право до лявата греда – 1:1.

Четвърт час по-късно още веднъж дребничкият белгиец се разписа, с цел да реализира цялостния поврат за Наполи. Амаду Диавара видя набега му отляво и с съвършен висок пас го изведе в наказателното поле. Острият ъгъл не стресна Мертенс, който вложи цялата си мощ в шута към близкия горен ъгъл, а вратарят Матиа Перин даже не разбра по кое време топката мина около него – 2:1 за Наполи.

След почивката Мертенс имаше потребност от още петнайсет минути, с цел да оформи хеттрика си. Този път Лоренцо Инсиние влезе в ролята на помощник, извеждайки Мертенс отляво в пеналта. Дребничкият нападател нямаше потребност да поглежда къде е вратата, а напряко шутира ниско по диагонала – 3:1.

Дженоа съумя да направи последните минути забавни, откакто Армандо Ицо понижи. Централният бранител резервира самообладание при едно огромно безредие в пеналта, стартирало от директен свободен удар за генуезци. В последна сметка Лука Ригони му достави топката в дребния пеналт, откъдето с глава Ицо понижи.

Това обаче бе всичко, до което Дженоа стигна и разумно отборът остава единствено с 6 точки и покрай зоната на изпадаите. Наполи от своя страна отбрани първото си място, което заема по силата на своите 28 пункта. Втори е Интер с 26, а трети – Ювентус с 25, колкото има и четвъртият Лацио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР