Българският национал Александър Везенков се подготвя със своя Олимпиакос за

...
Българският национал Александър Везенков се подготвя със своя Олимпиакос за
Коментари Харесай

Везенков: Всеки има различна представа как баскетболист може да е ефективен в Европа и в НБА

Българският национал Александър Везенков се приготвя със своя Олимпиакос за Финалната четворка на баскетболната Евролига за мъже и полуфиналния конфликт с Монако в петък.

В изявление за профилираното издание " basketnews.com ", Везенков се върна към миналогодишните полуфинали, когато Олимпиакос отстъпи пред бъдещия първенец Анадолу Ефес в сръбската столица Белград.

" Изиграх най-лошия си мач в най-лошия миг. Това оставя мъка, само че година по-късно към този момент не изпитвам такава. В баскетбола би трябвало да имаш къса памет, да продължиш да работиш и да знаеш, че напъните ти в един миг ще бъдат възнаградени ", разяснява баскетболистът.

" През този сезон имахме сложни мачове, само че в тима се усещаме близки и създадохме страхотна химия. Отиваме на Финалната четворка в Каунас по-добре готови. Ще забележим дали ще успеем или не. Досега направихме сполучливи стъпки и постигнахме две от задачите си - да приключим първи в постоянния сезон и да се класираме за полуфиналите. Борим се през целия сезон и си поставяхме краткосрочни цели, които изпълнихме. Независимо, че е факсимиле, възможностите на всички тимове са 50:50. Няма значение какво се е случило в постоянния сезон, тъй като в този момент приказваме за един мач. Тимът на Монако има всичко - гений в нахлуване, сила и атлетизъм. Но ние сме подготвени ", сподели Александър Везенков.

Българинът показа мнението си и за селектирания Идеален отбор на сезона, в който попадна и самият той. " Имам някои въпроси. Например по какъв начин може Майк Джеймс и Уейд Болдуин да не са в петицата. Не знам по какъв начин гласоподават хората. Не споделям, че останалите момчета не заслужават, само че когато се избират единствено петима, би трябвало да има някакви критерии ", добави Везенков.

" Всяко лято си слагам задачата да стана по-добър. Дали успяваш е резултат от доста фактори, само че напредъкът на тима и фактът, че сме във Финалната четворка на Евролигата за втори следващ сезон, играе значима роля ", съобщи още Везенков, а по тематиката за НБА, той разяснява:

" НБА е изцяло друга лига от Европа. Там има доста повече пространства, в сравнение с тук. Всеки има друга визия за това по какъв начин един баскетболист може да бъде ефикасен в Европа и в НБА. За да стигна до тук на мен ми бяха нужни работа, схващане, благоприятни условия от треньорите ми, а също и шанс. Един мач, един изстрел или една обстановка могат да трансформират ориста ти, тъй че шансът значи да бъдеш квалифициран да се възползваш от опцията. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР