Българският национал Александър Везенков донесе победата на Олимпиакос в мача

...
Българският национал Александър Везенков донесе победата на Олимпиакос в мача
Коментари Харесай

Везенков донесе победата на Олимпиакос в мача за третото място на Големски Къп

Българският национал Александър Везенков донесе успеха на Олимпиакос в мача за третото място на шампионата " Големски Къп " в Москва. Везенков се пребори в нахлуване и осъществя решаващия панер в последните секунди на продължението, а гърците завоюваха с 91:89 (18:19, 15:20, 20:19, 29:24, 9:7) против съветския УНИКС Казан. Финалът на четиристранния шампионат сред ЦСКА Москва и Анадолу Ефес (Турция) e по-късно довечера.

Олимпиакос беше в ролята на догонващ през по-голямата част от мача, като в 24-ата минута УНИКС имаше задатък от 15 точки при 52:37. Гърците съумяха да изравнят малко след началото на последната четвърт при 64:64, а в следствие дуелът продължи равностойно. Найджъл Уилямс-Гос от Олимпиакос вкара 1,2 секунди преди сирената за 82:82, а в добавеното време гърците въпреки всичко стигнаха до цялостен поврат.

Везенков приключи срещата със 7 точки и беше водач на тима си с 10 битки за 22:09 игрови минути. Най-резултатен за гръцкия гранд беше Георгиос Принтезис с 28 точки. Уилямс-Гос способства с 22 точки. Анри Пиериа и Морис Ндюр вкараха по 22 точки за УНИКС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР