Българският народ плаща много за здравеопазване заради лошата постройка на

...
Българският народ плаща много за здравеопазване заради лошата постройка на
Коментари Харесай

Д-р Константинов: Служебните министри се превърнаха в редовни, не правят нужните промени и се случва хаос

Българският народ заплаща доста за опазване на здравето поради неприятната сграда на здравната ни система. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният здравен министър доктор Стефан Константинов.

„ Организацията на опазването на здравето ни се развива по доста неверен път, тъй като стои въпросът, за какво се осигуряваме, като би трябвало да доплащаме “, сподели той. Според него са нужни законодателни промени. „ Служебните министри, които ръководят през последните две години и се трансфораха в постоянни, могат да създадат съответните промени в наредбите, само че не го вършат и се случва безпорядък “, уточни доктор Константинов.

Друг огромен проблем, съгласно него, е, че опазването на здравето ни наподобява като джунгла. Когато човек се разболее, първото нещо, което прави, е да потърси съвет от другари, а не да се насочи към някоя болница, за която знае, че е добра. „ Имаме голямо количество лечебни заведения, само че какво е качеството? “, попита доктор Константинов.

Той акцентира, че източването на Здравната каса изобщо не е мит. „ Имаше няколко големи абсурда през последните месеци, които бяха пропуснати даже от медиите. Имаше противен скандал за скъпи онколекарства, които се изнасят за чужбина. Трябва доста съществено следствие от способените лица. В същото време даваме милиони и милиарди за медикаменти. Какво от това, че ги даваме, като не знаем къде отиват “, съобщи доктор Константинов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР