Българският народ би загубил, ако се присъедини към еврозоната. Защо

...
Българският народ би загубил, ако се присъедини към еврозоната. Защо
Коментари Харесай

Проф. Стив Ханке: Българският народ ще загуби от въвеждане на еврото. Това е лудост!

" Българският народ би изгубил, в случай че се причисли към еврозоната. Защо обществото би желало да одобри нещо, което и рисковано и ще промени цените?

Страната ни не дава отговор на критериите. Сава дума за " политическо решение ", което ще докара до " стопански последици ".

Ако България влезе в еврозоната, ще има по-висок дълг, повече корупция и инфлация.

Интересно ще бъде да се наблюдава развиването на сделката за полутечен газ със Съединени американски щати.

Камала Харис не ръководи частните компании и може да дава обещание каквото си желае.

България може да се откаже от съветския нефт, " в случай че желае да заплати цената ".

Тези позиции изрази в ефира на bTV проф. Стив Ханке, който разруши на пух и прахуляк напъните на държавното управление за к.скорошно влизане на България в еврозоната.

Ханке съобщи, че липсва обществен спор по тематиката, а също така е нужно да бъде проведен референдум.

" Българският народ би изгубил, в случай че се причисли към еврозоната. Защо обществото би желало да одобри нещо, което и рисковано и ще желае смяна, която ще промени цените?

Това е политически въпрос - натрапва се в главите на българите извън и по тази причина тази година е създаден проект за тази смяна. Повечето хора не го желаят. Затова процесът се ръководи скрито и не ми харесва. Обичам слънцето да огрява нещата, които се случват. Темата е и финансова - в случай че България влезе в еврозоната, ще има по-висок дълг, повече корупция и инфлация.Ако смяната бъде направена, финансовите последствия ще са негативни, а не позитивни ", уточни още проф. Ханке.

" Да, имате ново държавно управление и знам, че обединението разисква тематиката за въвеждането на еврото. Но дано първо да позволим слънцето да огрее тематиката. Защо бихте желали да измененията системата на валутния ръб, която работи доста добре.Защо да го изоставяте и по какъв начин тъкмо ще се случи преходът. Какво стана с други страни във валутен ръб, които одобриха еврото. Литва и Естония са страните с най-високи равнища на инфлация в еврозоната - в Литва е 16%, а в Естония - 15%. А на европейска база инфлацията е единствено 10,5% ", сподели още проф. Ханке, който е изявен съперник на еврозоната.

Той е безапелационен, че рискът от нараснала инфлация е доста по-голям, в случай че приемем еврото и изоставим валутния ръб.

" Дали българската общност поддържа това? Не. Около 60-70% от българите не желаят да се откажат от валутния ръб. Политически е доста непопулярно в България да се направи това. Освен това България не дава отговор на критериите за влизане в еврозоната, за какво бързате. Цялата концепция е полуда ", съобщи икономистът.

Ако прочетете деликатно контракта за участие в Европейски Съюз, вашето обвързване е вероятно да се присъедините към еврото, само че не се показва по кое време.
Той съобщи, че страната ни не е обвързана с времева рамка за приемането на еврото, тъй като в договорите не се показва по кое време тъкмо би трябвало да се случи това.

" Не отговаряте на критериите. Защо бързате? Имате система, която работи съвършено. Защо не обсъждате тематиката, няма референдум? Цялата концепция е полуда. Приемането на еврото “евентуално” ще се реализира, само че в последна сметка може в никакъв случай да не се случи. Задължението ви е “евентуално да се присъедините към еврото”. Но не се споделя по кое време. Как биха се развили нещата, в случай че България беше в еврозоната и тя се разпадне? ", уточни още Ханке.

“Интересно ще е да се види какво ще стане с природния газ. Съединени американски щати дават обещание доста на всички, само че огромният проблем е, че нямаме задоволително газ, с цел да снабдим всички”, изясни Ханке.

По думите му Камала Харис не ръководи частните компании и може да дава обещание каквото си желае. България може да се откаже от съветския нефт, в случай че желае да заплати цената.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР