Българският министър-председател Кирил Петков прие на среща в Министерски съвет

...
Българският министър-председател Кирил Петков прие на среща в Министерски съвет
Коментари Харесай

Кирил Петков след срещата с Лойд Остин: Не сме говорили за военна подкрепа в Украйна

Българският министър-председател Кирил Петков одобри на среща в Министерски съвет министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, който е на посещаване в страната ни.

"Не сме говорили за военна поддръжка в Украйна по никакъв метод

и всички тези фашливи вести не са факт. Работим дружно по източния фланг, за укрепване на НАТО, само че нищо друго не е дискутирано ", изрично съобщи министър председателят на България.

"Войната, която Путин стартира, сложи цяла Европа в риск. Няма нито една страна, която да живее в безспорна сигурност. Българското държавно управление има за цел да усили нашата отбрани. С господин Остин говорихме и за военната подвижност. Логиститката е също толкоз значима, колкото и военната техника ", сподели Петков.

Разговорите се организираха на фона на въпросите в българското общество дали Съединени американски щати желаят от нашата страна изпращане на ракети С-300 за Украйна.

Премиерът Петков към този момент изрично отхвърли това да може да се случи:

„ Никакво, нито Противовъздушна отбрана, нито някакви специфични ракети, нищо, всичките тези неща, които ги чета от заран до вечер по Фейсбук, за мен са безусловно подправени вести. Опитват се да насаждат боязън в хората. България няма да върви във военни дейности с Украйна, само че ще я поддържа мощно “.

Евентуалното решение за военна поддръжка за Украйна би минало през Народното събрание, акцентира Петков. „ Ние не сме в НАТО ние сме НАТО “, добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР