Българският лекарски съюз (БЛС) се разгневи на премиера Кирил Петков,

...
Българският лекарски съюз (БЛС) се разгневи на премиера Кирил Петков,
Коментари Харесай

Лекарският съюз се разгневи на премиера, че обсъжда мерки с Мангъров

Българският лекарски съюз ( БЛС ) се разгневи на премиера Кирил Петков, който реши да прави работна група на паритетен принцип с специалисти, които са на разнообразни отзиви би трябвало ли ограниченията против пандемията в настоящия им тип да продължат. Намерението за работната група бе огласено през вчерашния ден, откакто Петков се срещна с представители на партия " Възраждане ". Сред тях като здравен специалист на групировката бе и отричащият ограниченията доцент Атанас Мангъров. Премиерът е отказал да премахне зеления документ, за което " Възраждане " протестира преди дни.

" На срещата беше решено да се сътвори работна група с присъединяване на медици и статистици, които да обсъдят и вероятно да трансформират част от ограниченията в Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19 ", разгласи държавното управление. 

БЛС обаче недоумява за какво въобще се води полемика " за "  и " срещу "  зелените документи. Възмутени са и от включването на Мангъров в полемиката, въпреки и той да не е назван поименно в позицията. " За следващ път, на фона на засилващия се напън върху здравната система, на фона на близо 33 000 изгубени човешки животи, измежду които и тези на над 170 сътрудници - медици, ставаме очевидци на това по какъв начин науката и обстоятелствата бяха оставени на назад във времето. За следващ път ставаме очевидци на това по какъв начин, давайки се публичност на избрани персони, чийто тези се основават на псевдонаучни причини, се насажда подстрекателство, че измежду медиците има разнопосочни отзиви. Внушение, което не дава отговор на истината. Крайно време е тайните теории да бъдат оставени настрани! Работа, само че и обвързване на медиците е да показват безпристрастна и научно потвърдена информация ", се споделя в позицията на гилдийната организация. 
БЛС декларира, че имунизацията е единственият прочут към този момент метод да се защитим от подлата болест и 75% от лекарите са имунизирани. " С преболедувалите, предпазените медици сме към 90 на 100 ", разгласи съюзът. Според него зеленият документ, който е бил въведен със забавяне, не би трябвало да бъде отменян в разгара на вълната.
Съюзът е подготвен и да излъчи за работната група при Петков свои представители, които имат " нужната експертиза и знания ".

На 5 декември м.г. стана ясно, че лекарският съюз ревизира Мангъров по сигнал, че с множеството си погрешни изказвания за ковид и пандемията той не работи в полза на живота и физическото здраве на пациентите и уронва достойнството и достолепието на лекарската специалност. БЛС обаче още не е оповестил дали и по какъв начин е завършило това произвеждане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР