Българският износ за Армения през 2017 г. достигна 31 млн.

...
Българският износ за Армения през 2017 г. достигна 31 млн.
Коментари Харесай

Българският износ за Армения надхвърли 10-годишен рекорд

Българският експорт за Армения през 2017 година доближи 31 млн. щ. д. - най-високото си ниво за последните 10 години. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев при откриването на Българо-арменски бизнес конгрес в Ереван, заяви пресслужбата на МИ във вторник. В събитието вземат участие над 100 компании от двете страни, съобщи вести.бг.

" Надявам се да набележим сфери на съдействие като да вземем за пример партньорство на наши компании за осъществяване на планове в трети страни ", акцентира Александър Манолев и даде образец, че български и арменски компании могат дружно да работят на пазарите в Далечния Изток. По думите му е значимо и арменският експорт за България да пораства. " Отправям покана и София да семейства сходен конгрес, с цел да продължат диалозите сред бизнеса, които през днешния ден ще стартират ", добави Манолев.

Акцент в неговото изявление бяха и опциите за бизнес и вложения в България. " България предлага най-ниските налози в Европейския съюз, което в комбиниране с налична квалифицирана работна ръка и най-ниските оперативни разноски, ни подреждат измежду най-хубавите дестинации за бизнес в границите на Съюза ", сподели още Манолев. Той цитира и статистика, съгласно която за последните 10 години задграничните вложения у нас надвишават 29 милиарда евро.

" Още един път ще подчертая, че нашето предпочитание, в региона на двустранно съдействие, е да се пристъпи към действителни и съответни стъпки за усилване на взаимоотношението, както на институционално, по този начин и на бизнес равнище, за активизиране на взаимната търговия сред двете страни ", заключи Манолев.

Във форума присъединяване взеха и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията на Република България Росен Желязков, министърът на икономическо развиване и вложения на Република Армения Тигран Хачатрян, президентът на Съюза на производителите и работодателите на Армения Арсен Казарян и други

Заместник-министър Манолев е на посещаване в Република Армения за присъединяване в Междуправителствена комисия за икономическо съдействие дружно с бизнес делегация включваща близо 30 български компании. В програмата на визитата са планувани срещи с представители на институциите и евентуални вложители.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР