Българският град Чирпан ще се сдобие с първия си ритейл

...
Българският град Чирпан ще се сдобие с първия си ритейл
Коментари Харесай

Чирпан ще се сдобие с първия ритейл парк след инвестиция от 5 милиона лева

Българският град Чирпан ще се снабди с първия си ритейл парк. Проектът ще се осъществя на повърхност от 8 дка, в това число паркоместа и зелени площи, а разгънатата застроена повърхност ще бъде към 5 дка, съобщават от общината. Инвестицията е на старозагорската компания " Новотехпром ". Проектът е на стойност към 5 милиона лв. и ще даде работа на близо 100 души.

Проектирането на обекта е лишило към шест месеца, след което са последвали съгласувателни процедури с институциите. Първата копка ще бъде направена през септември, а построяването на парка ще продължи сред 4 и 6 месеца.
 Чирпан ще притегля туристи от Израел
Малкият български град, който притегля туристи от Израел

Градът беше наименуван " лавандуловата столица " на България

В комплекса ще бъдат ситуирани обекти на четири търговски вериги - магазин на Billa, на немската компания за облекло и предмети за дома KiK, на датската верига за мебели и артикули за дома Jysk и на сръбскит бранд Lilly Drogerie.

Ритейл парковете станаха изключително популюрни след началото на пандемията като опция на затворените молове и комплекси. В някои градове ритейл парковете към този момент са по два и даже по три, като вълната доближава даже до градове с население под 10 хиляди души.

Колкото до столицата, в която дълго нямаше нови планове, също се приказва за няколко.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР