Българският футболен съюз започва изплащането на сумите от фонд Солидарност

...
Българският футболен съюз започва изплащането на сумите от фонд Солидарност
Коментари Харесай

БФС започва да изплаща бонусите от УЕФА

Българският футболен съюз стартира изплащането на сумите от фонд " Солидарност " на УЕФА, които се поставят от присъединяване на " Лудогорец " в Шампионската лига за сезон 2016/17, научи Българска телеграфна агенция.

Плащанията ще стартират през декември, само че по-късно ще продължи и следващата година. Общо 3,641 милиона евро ще бъдат разпределени сред тимовете от Първа и Втора лига, а от централата ще разпратят парите по клубовете циклично в идващите дни. Първи са тимовете от Първа лига, като подреждането ще бъде съобразено с класирането. След това пари ще получат и тимовете от Втора лига, като там сумата е много по-малка.

Решението по какъв начин да се разпределят парите пък е взето на съвещание на Професионалната футболна лига от 17-и юли тази година и то е 60% за клубовете от Първа лига и 40% за тези от Втора. Появи се информация, че Лигата не е гласувала разпределението, само че то е реалност още от юли.

Според разпоредба на УЕФА, БФС би трябвало да стартира изплащането през декември и да го приключи напролет на 2018-а година. Сумата е за построени локални футболисти, а също по този начин и за помощ за школите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР