Българският футболен съюз въвежда нова футболна лига за деца. Това

...
Българският футболен съюз въвежда нова футболна лига за деца. Това
Коментари Харесай

БФС въвежда нова футболна лига за деца

Българският футболен съюз вкарва нова футболна лига за деца. Това съобщи основният методист на БФС Лъчезар Димов по време на гостуването си в предаването “ Лигата на гениите ” на Sportal TV . Става дума за футбол 3. В нея разпоредбите и резултатите са сведени до най-малко, с цел да може да се разгърне творчеството на децата.

" Фуниньо или футбол 3 е способ за осъществяване на детски футбол и образование. Децата да имат опцията да развиват творчеството си. Идва от един немски ученик Хорст Вайн и е най-развита в Испания. Базира се на развиването на футболния разсъдък и да задържиш удоволствието от играта. Колкото по-голям брой състезатели остават в играта, толкоз по-голяма е вероятността да имаме положителни играчи. Стартирахме няколко пилотни плана. В Пловдив започва лига. Там се организираха мачове за седем годишни деца. Всички играят против всички, няма резултат. Всички споделят, че е страховит формат и отзвукът е много добър. Второто издание бе в Пазарджик и се надявам да се разгърне и от идващия сезон да е навсякъде ", сподели Димов.

" Във футбол 5 имахме към този момент и шампионати, аз молих да премахнем резултатите и никой да не ги следи, с цел да не е това във фокуса на всичко, а да продължим надиграването, като в уличния футбол. Премахнахме тъчовете, тъй като това не е главен съставен елемент и децата да не са толкоз затормозени дали настъпват линията, дали са в полето или не. Децата не са чак токова развити в пространство. Ако има тъчове, разрешаваме даже и да започнеш с дрибъл. По този метод подвигаме динамичността и броя на обстановките, от които състезателите да се учат ", сподели още Димов.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР