Българският фермерски съюз отчете една година дейност. Над 2000 са

...
Българският фермерски съюз отчете една година дейност. Над 2000 са
Коментари Харесай

Български фермерски съюз иска достойни старини за земеделците

Българският фермерски съюз регистрира една година активност. Над 2000 са членовете на организацията. За една година са учредени три регионални структури - в София, Стара Загора и Смолян, както и една районна - в Челопеч.

Съвместно с Министерството на земеделието е проведена осведомителна акция в Смолян, Челопеч, Първомай и Бургас, в границите на която заинтригуваните се срещнали с плана на Общата селскостопанска политика и Стратегическия проект за бранша за интервала 2023-2027.

Членовете на организацията са взели участие в Международното ревю в Берлин. Там е обменен опит с специалисти от Германия.

Председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов изрази вяра, че с дребни, само че уверени стъпки е дадена светлина на целия агросектор. Той изясни, че задачата да се сътвори съюзът е да се сплоти браншът. Много организации имало в бранша, само че всяка била с искания за представителност. Български фермерски съюз заема ниша, която досега не е припозната, по думите му.
 Промяна в Стратегическия проект за земеделието разгласи Явор Гечев
Промяна в Стратегическия проект за земеделието разгласи Явор Гечев

Производители на плодове и зеленчуци стачкуваха в Русе, не са задоволени от смяната

За една година успяхме да реализираме доста, удовлетворен е той.

Ако нещо може да се реализира в бранша, нещо е липсвало, съгласно Стоянов. Липсвал и градивният разговор за развиване на бранша , по мнението му.

Агросекторът е ниша, която в Европейски Съюз са решили, че би трябвало да бъде подпомагана, съобщи още ръководителят на Български фермерски съюз. Няма, съгласно него, устойчива политика, с цел да е фактор браншът. Само българските фермери нямат участие в интернационално приети организации.

Български фермерски съюз желае цялостна поземлена промяна , страна ясно от доклада на Георги Стоянов. Не е без смисъл цялото това обединяване, сподели още той.
 Провал на срещата на браншовите организации в земеделието
Провал на срещата на браншовите организации в земеделието

Тя е приключила с опити за провокации

Стоянов сложи и въпроса за достойните старини на фермерите. Те не могат до безспир да правят активността си, по мнението му. Преди време земеделците са попадали в друга категория за пенсиониране.

Стоянов подчертава и върху опциите за цифровизация на бранша. Възможности за развиване на сектора има както в Стратегическия проект, по този начин и в ПВУ, само че секторът би трябвало да е наясно какво желае, съгласно Георги Стоянов.

Вървим своите стъпки, има още накъде да вървим, регистрира още той. Трябва да покажем обединяване в целия агросектор , безапелационен бе Георги Стоянов. Той поучава членовете на организацията към този момент да си слага период за осъществяване на дилемите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР