Българският евродепутат Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) не е бил допуснат от

...
Българският евродепутат Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) не е бил допуснат от
Коментари Харесай

Български евродепутат не е бил допуснат да влезе в Северна Македония

Българският евродепутат Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) не е бил позволен от граничните управляващи на Северна Македония да участват на събитие, с което трябваше да почетат паметта на починалите българските воини край Ново село. Това заяви пред самият Ковачев.

Той е бил дружно с ръководителя на Фондация " Българска памет " Милен Врабевски и още трима души. Всички те не са били позволени на територията на Северна Македония. Никой от тях не е арестуван.

" Повече от 10 години на Гергьовден отивам на военните гробища в Ново село, с цел да отдам респект на починалите за Отечеството. Церемонията е проведена от Фондация " Българска памет " дружно с нейния ръководител Милен Врабевски. Този път, за голяма моя изненада, не бяхме позволени без да ни дадат никакво пояснение ", описа евродепутатът.

Той добави, че им е даден " един лист, на който написа, че има разпореждане, че не се позволяваме в Северна Македония ". Според него е допустимо на равнище министри в прилежащата страна да не са осведомени какво вършат граничните управляващи. Затова е уведомил външния министър Буяр Османи, който дружно с премиера Димитър Ковачевски бил в Ню Йорк. Двамата обаче не знаели нищо за случая.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР