Българският депутат от ДПС и медиен собственик отново попадна във

...
Българският депутат от ДПС и медиен собственик отново попадна във
Коментари Харесай

Newsweek разкри връзка между Делян Пеевски, руските служби и бизнеса на Емилиян Гебрев

Българският народен представител от Движение за права и свободи и медиен притежател още веднъж попадна във фокуса на задграничната преса. Този път името му е в новините на Newsweek, където проверяващи публицисти вършат връзка сред отравянето на притежателя на военния цех „ Дунарит “ Емилиан Гебрев и сина му с настървеното предпочитание на офшорна компания, записана на името на юриста на Пеевски, да придобие завода.
Миналата седмица „ The Conversation “ разгласява разбор на професор обвързван с методите на пробутване на съветско въздействие по света, в който Делян Пеевски е посочен като ослепителен образец за подобен проводник в България посредством медиите му. За следващ път българският народен представител е показан пред света в не доста добра светлина, което накара неговите издания да избълват поредна порция плювни против задграничното издания, създателя на разбора и против Фрогнюз, за това, че сме си разрешили да преведем и публикуваме разбора. Пеевските медии може да сложат линк към материалите най-малко хората сами да си създадат извода по какво плюят, само че те са надалеч от тази уместност. Български депутати рядко попадат в международни медии, и още по рядко в толкоз отрицателен подтекст. Заради това няма по какъв начин да не обръщаме внимание по какъв начин се очерня името на България, тъй като освен ние, а от ден на ден хора в страната и отвън нея го виждат.

Този път материалът, в който е посочен Делян Пеевски е в Newsweek, а тематиката е, че следователи настояват, че трети член на съветското военно разузнаване е взело участие в отравяне на някогашен двоен сътрудник Скрипал във Англия. Изданието показва, че проверяващата група Bellingcat са разкрили трети член на съветското военно разузнаване, за който се твърди, че е взел участие в отравянето на съветски някогашен двоен сътрудник и щерка му в Обединеното кралство. Нещо повече, групата споделя, че индивидът, който е с псевдоним Сергей Вячеславович Федотов, може да е взел участие в различен случай с отравяне в страна от Европейския съюз.

Както стана известно „ Bellingcat “ и неговият проверяващ сътрудник „ The Insider “ (Русия) са наблюдавали направления на пътуванията на Федотов от 2010 година до последното му пътешестване до Лондон през март 2018 година За тези осем години„ Федотов “пътува доста в Европа, Азия и Близкия изток, постоянно се появяват в горещи точки единствено няколко дни преди събития, които след това попадат в новините, пишат проверяващите в своя материал.

Newsweek отбелязва, че е сходен случая с пътуването на съветския сътрудник до България, която е някогашна комунистическа страна от Варшавския контракт, а в този момент е член на Европейския съюз и НАТО. Пътуването е по същото време, когато българският изпълнителен шеф Емилиян Гебрев, синът му, и техен бизнес сътрудник проявени признаци на тежко отравяне.

Разследване направено от Bellingcat демонстрира, че моделът при пътуването на Федотов е сходен на предвижванията му в и отвън Обединеното кралство по времето, когато Сергей Скрипал, някогашен съветски двоен сътрудник, и щерка му са били отровени с нервно-паралитично вещество от руската ера в британския град Солсбъри. Британското държавно управление открива, че двама членове на съветската военна разследваща работа Анатолий Чепига и Александър Мишкин са били виновни за отравянето на Скрипал. Както Англия, по този начин и Съединени американски щати са глобили Русия поради случая.

“Събитията към пътуванията на Сергей Федотов в България съответстват с модела на пътуването му до и от Обединеното кралство по времето, когато е токсичен Скрипал,” написа Bellingcat.

Федотов дойде в Лондон с полет от Москва в същия ден с различен полет кацат двама чиновници на ГРУ - полковник Чепига и лекар Мишкин. Планирано е да се върне назад следобяд на 4 март 2018 година Това е денят, в който татко и щерка Скрипал, се разболяват в Солсбъри. Въпреки това, както и в България, той не взима противоположния полета, отказвайки се от него няколко минути преди заминаването. Вместо това той отлита назад за Москва от друга европейска столица няколко дни по-късно ”, продължава отчетът.

Случаят с отравянето на Гребрев сега се проверява в България. Гебрев сподели на Bellingcat, че не знае за какво е бил токсичен, само че случаят може да е обвързван с обстоятелството, че неговата компания " Дунарит " създава отбранителна техника, която се продава на Украйна, където Русия поддържа въоръжените сепаратисти.

Атанас Чобанов, проверяващ публицист от България, сподели пред Newsweek, че негови следствия сочат, че български медиен магнат Делян Пеевски, който има връзки с съветски разследващи сътрудници, желае да поеме управлението на компанията „ Дунарит “, с цел да може да управлява продажбите на оръжие в България.

„ Адвокатът на локалния олигарх Делян Пеевски е крайният бенефициент
на офшорна компания, която оспорва собствеността на Гебрев върху военното произвеждане на “Дунарит “, който изнася оръжия за Украйна ”, сподели Чобанов пред Newsweek.

Адвокатът на Пеевски, който се споделя Александър Параскевов Ангелов, има връзки с тогавашните български разследващи служби, които са били тясно свързани с Комитет за Държавна сигурност (на СССР) по време на руската ера, съгласно информация от българските медии, добавя Newsweek.

„ Версията, че ГРУ употребява българските някогашни мрежи на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), с цел да отстрани Гебрев като източник на неприятности в украинската война, е доста правдоподобна по мое разбиране”, прибавя Чобанов. " Според мен има сходни ползи на ГРУ и българските олигарси да бъде превзет оръжейния производител на „ Дунарит. "

Пеевски има и финансови връзки с VTB Bank, съветската банка, която се съгласи да финансира Търмп Тауър (Trump Tower) в Москва, приключва материалът си Newsweek.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР