Българският борец Николай Щерев е със спрени състезателни права за

...
Българският борец Николай Щерев е със спрени състезателни права за
Коментари Харесай

Български национал по борба е хванат с допинг

Българският герой Николай Щерев е със спрени спортни права за четири години след позитивна допинг проба, оповестява " Меридиан мач ". Състезателят в категория 97 кг е в листата на глобените на Антидопинговия център, демонстрира инспекция.

От документите излиза наяве, че Щерев е дал позитивна проба за веществото GW 1516 (C4). Това е кардарин, препарат който се употребява за размразяване на мазнини и за устойчивост. Веществото обаче е в листата на неразрешените.

Именно с кардарин беше махленски боксьорът Джарел Милър, който трябваше да се изправи против Антъни Джошуа през юни.

 Николай Щерев (вдясно).
© LAP.bg

Николай Щерев (вдясно).

Санкцията на Щерев е до 4 юли 2023 година Борецът е притежател на Златния пояс " Дан Колов " за 2011 година За малко Щерев беше прекратил кариерата си, само че се завърна на тепиха и през 2019 година участваше на европейското състезание, където отпадна на полуфинал.

Николай Щерев е наследник на международния първенец от 1981 година и олимпийски медалист от Сеул 88 Симеон Щерев. В момента някогашният треньор на Станка Златева води женския народен тим на Русия.

През 2019 година в листата на глобените спортисти са вписани петима души, от които двама са борци - другият е Георги Ванчев. Той е осъден за 4 години поради кленбутерол. Другите осъдени са състезатели по пукотевица, канадска битка и кикбокс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР