Българският баскетболен национал Александър Везенков заяви, че е щастлив, че

...
Българският баскетболен национал Александър Везенков заяви, че е щастлив, че
Коментари Харесай

Александър Везенков: Никога не мисля за това, което постигам по време на мач

Българският баскетболен национал Александър Везенков съобщи, че е благополучен, че работата му е оценена. Той даде изявление пред формалния уебсайт на Евролигата откакто завоюва оценката за номер 1 в шампионата през ноември.

„ Първо, благодаря доста за премията. Всичко има значение, само че най-съществен е тимът. Много съм благополучен, че взехме някои огромни победи. По време на тези два месеца от шампионата се държим високо в класирането. Гладни сме за още победи. Щастлив съм, че работата ми и това, което давам за тима си коства и оказвам помощ на отбора по всеки вероятен метод “, сподели баскетболистът на гръцкия " Олимпиакос ".

„ Знаехме, че началото на сезона ще бъде доста значим и сложен, тъй като в Евролигата всяка победа има значение, изключително при гостуванията. В края на предишния месец загубихме вкъщи от " Монако ", което беше доста тъпо, само че спечелихме против " Байерн " и в Испания, а и против " Макаби " се представихме добре. Това е доста мощен тим изключително като хазаин. Но в действителност всяка победа като посетител е значима, в случай че защитаваш домакинския си терен. Искаме да запишем колкото можем повече победи “, продължи Везенков.

За мощния старт на сегашния сезон, баскетболистът разяснява: „ Имах известно време да си умря тази година след дългия минал сезон. Да помисля и да работя с треньорите ми от " Олимпиакос " и България. Работихме дружно три седмици. А и европейското състезание ми оказа помощ доста, с цел да вляза в темп. За нас състезателите постоянно е по-добре да играем мачове, в сравнение с да имаме единствено тренировки. Имах време и за двете, тъй че това ми оказа помощ доста. Играх с някои баскетболисти от НБА, от Евролигата. Играх и много минути, което ми даде самочувствие и се приготвих душевен през цялото време. Но към момента сме рано през сезона, минали са единствено 10 мача, единствено два месеца. Евролигата е доста сложен шампионат и нещата могат да се трансформират за един месец. Затова желаеме да останем смирени, както и аз и по тази причина упражнявам повече и повече. Най-важното е в края на сезона да реализираме задачите си. Щастливи сме от постигнатото до тук, само че това е единствено началото. “

Попитан за рекордния си коефициент на успеваемост – 43 при гостуването на " Олимпиакос " в Мюнхен, Александър Везенков отговори: „ Знаехме, че " Байерн " е доста сериозен тим и то като хазаин. Затова трябваше да бъдем доста съсредоточени изключително в отбрана. Това беше от мачовете, в които всичко се случва по нашия метод. Започнахме доста добре, имахме някои спадове, само че аз просто играя, нали разбирате. Никога не мисля за това, което реализирам по време на мача. Просто играя и играя, с цел да оказвам помощ на тима. Това беше от вечерите, в които в края не осъзнаваш какво си направил, само че когато погледнеш статистиката, всичко наподобява толкоз впечатляващо. Все отново най-важното е, че победихме сложен съперник. Костас Слукас и Томас Уолкъп ми оказват помощ доста, тъй като играта ми зависи на 100 % от тях. Много съм удовлетворен, че играя с тези двама баскетболисти, които взимат решенията, само че и с други отлични състезатели, които ме намират. Аз пробвам да върша същото, когато имам топката. Мисля, че по тази причина се получават тези статистики. “

По мотив идното посещение на първенеца " Анадолу Ефес " в Турция Везенков съобщи, че чака с неспокойствие срещата.

„ Обичам такива мачове. Харесват ми. Знаете, че в никакъв случай не съм печелил като посетител на " Анадолу Ефес ". За мен е предизвикателство, а също и за тима. Имат доста надарени играчи, двама от най-хубавите баскетболисти в шампионата. Определено имаме да свършим доста работа. Ако искаш да победиш " Анадолу Ефес " на техния терен, би трябвало да играеш на 100 % и физически, и душевен. Това несъмнено е от тежките мачове при гостуванията. Подготвяме се, чакаме с неспокойствие мача и ще дадем всичко от себе си. Хубаво е да се изправиш против положителни състезатели. Уил Клайбърн е страховит състезател, доминираше, когато играеше в ЦСКА. Но всички в " Анадолу Ефес " имат опит, имат трофеи, въпреки всичко са първенци. Дори да не стартират добре шампионата в последните години, намират метод да побеждават, да печелят значими мачове. Както споделих, чака ни забавен дуел, тъй че нямаме самообладание “, сподели още българинът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР