Българският автомобилен сектор, товарни превози и превози и превози на

...
Българският автомобилен сектор, товарни превози и превози и превози на
Коментари Харесай

Българските превозвачи излизат на протест на 17 май

Българският авто бранш, товарни транспорти и транспорти и транспорти на хора, се сплоти с решение да провежда кротичък митинг на 17 май, в деня на срещата на Върха в София. Решението бе взето на Конференция с интернационално присъединяване " Европейското бъдеще на превоза в Централна и Източна Европа ", която се организира в София.

Целта на митинга е западните водачи да бъдат уверени в размера на вредите, които измененията ще донесат за стопанската система на България и за нейните жители, сподели Ангел Траков, ръководител на УС на Съюза на интернационалните превозвачи. От сектора бяха единомислещи, че ще продължат да отстояват правото си на бизнес без дискриминация и двойни стандарти в Европейски Съюз, оповестява bTV.

Около 100 камиона и още толкоз рейсове ще бъдат позиционирани в София. В цялата страна те ще бъдат доста повече, тъй като в митинга се включват и градовете Пловдив, Велико Търново, Враца, Видин, Русе, Благоевград, Сандански, Петрич и други, сподели Траков.

Предвижда се автомобилно шествие с тежкотоварни камиони и рейсове от 10 ч. до 17 ч. на бул. " Цариградско шосе " (отбивката към бул. " Брюксел ", лентите в посока София). Паркирани товарни коли ще наредят протестна колона до отбивката за кв. " Дървеница " (4-ти км). След отбивката за кв. " Дървеница " до отбивката за бул. " Ситняково " ще бъде подредена протестна колона от рейсове.

Междувременно от 13 ч. до 17 ч. ще бъде извършено протестно шествие със събирателен пункт пл. " Македония ", по маршрута от ул. " Алабин " към Съдебната палата, вдясно по бул. " Витоша " до парковото пространство пред НДК, където протестиращите ще държат речи, изясни Траков.

Участниците в днешния конгрес обявиха, че товарните транспорти са бизнес, който се развива в мощно конкурентна среда и не получава дотации от фондовете на Европейски Съюз. Спазват се строги регулации, свързани с техническо положение на транспортните средства, екологични правила, сигурност на труда с над 36 наставления и регламенти. " Ето за какво предлаганите регулации в пакет Мобилност 1 са изцяло голословни и засягат главно компании от Централна и Източна Европа, които заради географската си раздалеченост ще бъдат мощно затруднени или сложени в неспособност а изпълнят условията, разяснява Йордан Абаджиев, изпълнителен шеф на СМП.

Общо 79,5 на 100 от притежателите и шефове на компании дефинират измененията в Мобилен пакет 1 като голям риск за бизнеса и показват опасения, че до 2-3 години ще банкрутират, демонстрира огласено анкетно изследване в бизнеса.

Над 83 на 100 дефинират условието да се връщат вкъщи за отмора като извънредно затрудняващо, а някои като неизпълнимо.

С готвените регулации на процедура ще се лишават доходи в бюджета на България, а след 2020 год. от нашия държавен бюджет ще би трябвало да се заплащат по-високите вноски в бюджета на Европейски Съюз за новия програмен интервал, считат представители на сектора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР