Българските зърнопроизводители са изпаднали пред пълната липса на реализация на

...
Българските зърнопроизводители са изпаднали пред пълната липса на реализация на
Коментари Харесай

Илия Проданов: Българските зърнопроизводители са пред пълна липса на реализация на продукцията

" Българските зърнопроизводители са изпаднали пред цялостната липса на реализация на тяхната продукция. Цените на пазара са несправедливи по отношение на себестойността на създадената от нас продукция ".

Това сподели пред БНР Илия Проданов, заместник-председател на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и ръководител на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат.

И даде образец, че сега слънчогледът у нас се търгува на към 900 лв. на звук, а действителната себестойност на слънчогледа, създаден от българските зърнопроизводители, е сред 1100 и 1300 лв. на звук.

" Европа е щадяща природата, Европа е зелена, а в идващия миг се внася от Украйна зърно, което не е изпълнявало всички зелени условия. Себестойността на тяхната продукция е по-ниска. Това рефлектира върху нашия пазар... В Украйна се употребяват препарати за растителна отбрана, които в Европа са неразрешени от дълго време. Ние имаме големи подозрения за контрола на границата и дали той е ориентиран към тези индикатори ", добави Проданов в предаването " 12+3 ".

Предстои среща на УС на Асоциацията с министър Явор Гечев. На нея зърнопроизводителите ще упорстват директните коридори на украинско зърно през България да бъдат в действителност такива, а не продукцията да остава в нашата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР