Българските волейболни национали спряха черната серия от четири загуби в

...
Българските волейболни национали спряха черната серия от четири загуби в
Коментари Харесай

България спря черната серия в трилър по Хичкок с Германия

Българските волейболни национали стопираха черната серия от четири загуби в шампионата Лигата на Нациите. В същински трилър, на който биха завидели и най-хубавите режисьори, нашите момчета обърнаха от 0:2 до 3:2 европейския вицешампион Германия и записаха четвърти триумф от 12 мача в конкуренцията.

Бундестимът поведе след 28:26 и 25:18, като към този момент се виждаше и краен победител. Но тогава "лъвовете " демонстрираха класата си и водени от Цветан Соколов взеха идващите три гейма с 25:23, 25:19 и 15:10, с цел да се поздравят с триумфа и да натрият немските носове.

Първата част беше извънредно равностойна, като даже в един миг нашите момчета имаха по-сериозен превес. В началото всичко вървеше точка за точка и нямаше откъсвания в резултата. За да се стигне последователно до задатъка от 14:10 в интерес на момчетата на Силвано Пранди.

Но последва срив в играта им и германците записаха шест безответни точки, с цел да се отдръпват с задатък на втората техническа пауза. Оттук до края на гейма те не дадоха на България още веднъж да поведе в резултата и след четири геймбола затвориха частта при 28:26 в своя изгода.

Във втория гейм немското превъзходство беше най-осезаемо. Рано-рано европейските вицешампиони натрупаха задатък, който методично увеличаваха, с цел да стигне съвсем двуцифрено измерение при 19:10 и 21:12. В последна сметка те го затвориха при 25:18 и се виждаха крайни спечелили с тази безапелационна игра.

Но не би. Нашите се стегнаха, захапаха в резултата противника през цялото време на третия гейм и след 10:10 започнаха да натрупат задатък. Той стигна четири точки при 19:15 за момчетата на Силвано Пранди, само че германците съумяха да изравнят до 21:21. В последна сметка българите не демонстрираха съмнения и затвориха гейма при 25:23 и понижиха на 1:2.

Така пристигна ред и за най-убедителния български гейм. В четвъртия всичко се развиваше равностойно до 8:8, само че последователно "лъвовете " натрупаха задатък от четири точки, който поддържаха. В края даже го усилиха и затвориха частта при 25:19 и доведоха нещата до тайбрек.

В него българите бяха безкомпромисни. Поведоха през цялото време и дадоха единствено един път на германците да им изравнят - за 1:1. До края бяха мощни и безпощадни и след 15:10 сътвориха огромен поврат и записаха четвъртата си победа.

Тя е без изключително значение за крайното класиране, само че въпреки всичко ще повлияе добре на самочувствието на момчетата. Последния уикенд от шампионата "трикольорите " ще играят в Пловдив, а противници ще им бъдат Сърбия, Съединени американски щати и Иран. Мачовете ще са от 28 до 30 юни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР